Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Preden se kava ohladi

Toshikazu Kawaguchi
Preden se kava ohladi
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
ISBN 978-961-95257-3-9

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
280 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
japonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Na vogalu odmaknjene ulice v Tokiu stoji kavarna, ki ljudem vari kavo že stoletje. Vendar se v njej dogajajo bolj nenavadne stvari, kot je sprva videti …

Toshikazu Kawaguchi nas v romanu Preden se kava ohladi odpelje v kavarno Funiculi Funicula, kjer srečamo štiri osebe, ki si želijo potovati skozi čas. Vsaka ima svoja hrepenenja in vsi upajo, da se jim bodo izpolnila: želijo pozabiti pretekle argumente, najti smisel življenja ali še zadnjič videti svoje bližnje. Vendar obstaja eno pomembno pravilo, ki ga ne smejo prekršiti, če ne želijo tavati v večnosti: vrniti se morajo, preden se kava ohladi.

Recenzija Bukla

Toshikazu Kawaguchi (1971) je japonski gledališki ustvarjalec, ki se je rodil v Osaki, svojo kariero pa je začel s pisanjem, režiranjem in produciranjem dram za lokalno gledališče. Tako je napisal tudi odmevno in nagrajeno dramo o kavarni, ki po nekem spletu naključij in pod določenimi pogoji ter pravili omogoča vrnitev posameznikov v preteklost, kasneje pa jo je priredil tudi za romaneskni izid (ki je potem dobil še svoje nadaljevanje). Kavarni je ime Funiculi Funicula, njeni stalni obiskovalci le malo izstopajo iz povpreč­ja, Kawaguchi pa svojo idejo o vračanju v preteklost izkoristi za to, da v štirih zgodbah na to magično potovanje postavi arhetipske pare našega življenja, vsakega z lastno dramatično usodo. Tu sta ljubimca, pa mati in otrok, sestri ter na koncu še mati in sin. Vsak junak zgodb, ki se odloči, da bi se vrnil nekam nazaj v svoj že preživeti čas, je oseba s svojimi hrepenenji in željami, ki si želi uravnati preteklost drugače, kot se je zgodila prvič, čeprav je za to le malo možnosti. Vznemirljiva knjiga o (ne)moči drugih priložnosti.

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...