Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Računarka in mož z rešitvijo

Majda Rupnik
Računarka in mož z rešitvijo

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7033-35-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
300 g
218 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Računarka in mož z rešitvijo je zgodba dveh, ki ju splet dogodkov pripelje na isto pot. On je vse ali skoraj vse prehodil, preizkusil, dosegel, imel in ona – vse življenje na istem mestu, ob istih ljudeh.

Njegova pot je šla po dolgem in počez po svetu, od dna do vrha in nazaj, njena pa v krogu nekaj kilometrov. In zdaj sta tu oba zasuta pod plazom, brez poti naprej. V petnajstih dneh, kolikor jima je odmerjeno, vsak zase in oba skupaj naredita obračun s preteklostjo, sedanjostjo in življenjem.

O AVTORICI

Majda Rupnik je mladostne sanje o pisateljevanju (nekaj neobjavljenih kratkih zgodb) zamenjala za pisanje finančnih in računovodskih poročil. Njeno najobsežnejše in najpomembnejše delo pa je bilo pisanje številnih besedil, povzetkov in bližnjic učbenikov ter vseh drugih medijev kot pomoč pri vstopanju v svet besed sinu, ki je pri trinajstih mesecih oglušel. Živi v Ljubljani, na Univerzi za tretje življenjsko obdobje obiskuje program Umetnost pripovedovanja in je tudi prostovoljka.

Recenzija Bukla

Zdravnika Tana in Luka, oba v sred­njih letih in znanca še iz osnovnošolskih let, se kot brodolomca po boju z viharji vsakdanjika, utrujena od vsega doživetega, nekega dne srečata na istem otoku življenja. Tana, neizpolnjena v svoji karieri in še bolj v svoji ljubezni, si liže rane zaradi moževe nezvestobe, Luka pa bije boj s svojo preteklostjo in tudi domnevno neizogibnostjo svojega fizičnega propadanja. Mednarodno uspešni mikrokirurg namreč vse pogosteje ne čuti svojih prstov, edinega »orodja«, ki mu osmišlja življenje in ga postavlja v vlogo zveličanega boga v belem. Ko vsak od njiju odvrže maske in z drugim deli umazanijo, s katero je že dolgo zamazan njun notranji svet, nastopi njuna katarza. Bolj kot obračunavata s preteklostjo, več je prostora za sedan­jost, za ta trenutek, za nove rešitve … Izredno tekoča in dobro zgrajena zgodba prvenca avtorice, ki je po dolgih desetletjih pisanja »za predal« in nesebičnega predajanja oglušelemu sinu naposled zbrala pogum in prisluhnila svoji ustvarjalski duši. Roman, ki ga boste prebrali na mah in si ob tem zaželeli, da bi njegova avtorica kmalu ustvarila še kaj novega!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...