Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Salt Creek

Lucy Treloar
Salt Creek
39,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Srebrne niti
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-272-273-9
Naslov izvirnika Salt Creek
Prevod Tamara Bosnič
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 16 cm
740 g
531 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Roman se začne v angleškem Chichestru leta 1874, kjer se zdaj premožna in spoštovana Hester Finch spominja svojih najstniških let. Leta 1855 se namreč nekdaj bogata družina Finch zaradi očetovih neposrečenih investicij preseli na oddaljen, neposeljen konec Južne Avstralije. Daleč od civiliziranega sveta in nenadoma obubožana se številna družina težko prebija, očetu pa ponos ne dopusti obrniti se na premožne ženine starše. Edino razvedrilo so redki naključni obiskovalci, predvsem mladi umetnik Charles, ki se zagleda v domačo hčer Hester, in domorodski deček Tully, ki postane skorajda družinski član. Hester po mamini smrti prevzame skrb za družino in začne čedalje bolj hrepeneti po civilizaciji.

Recenzija Bukla

Hester Finch leta 1874 kot gospa živi v Chichesterju v Angliji, kjer ima lepo hišo in vrt, kar dolg pa je že sprehod do vhodne lope na njihovem posestvu. Ne glede na idilo se zaveda, da bo del nje za vedno ostal v precej bolj surovem in neprijaznem Salt Creeku, obalnem delu Južne Avstralije, kamor je skupaj z družino prišla dve desetletji poprej in kamor jo popeljejo njeni spomini. Roman iz leta 2015, ki s svojim stilom tu in tam spominja na viktorijanskega, je njegova avtorica Lucy Treloar zasnovala tudi na prigodah svojih prednikov, z njim pa nas popelje v sredino 19. stoletja, ko se številna družina Finch naseli daleč od civiliziranega sveta in si skuša v avstralski divjini ustvariti boljše življenje. To seveda prinaša raz novrstne preizkušnje in prigode, za katere so najbolj zaslužni naključni obiskovalci. Med njimi sta ključna Charles, mladi umetnik, ki se zaljubi v Hester, in aboriginski deček Tully, ki priraste k srcu članom družine, oče pa ga skoraj vzame za svojega sina. Nastopijo tudi tragični dogodki, kot je smrt v družini, po kateri mora Hester začeti skrbeti za sorodnike, obenem pa se ozira naprej in sprašuje, ali res želi tu preživeti vse življenje. Kronika življenja v avstralski divjini v drugi polovici 19. stoletja.

Renate Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...