Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vaje v pozabljanju

Roman
Anita Nair
Vaje v pozabljanju

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Horizont
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7047-04-2
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maja Kraigher
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 14 cm
480 g
381 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
indijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Smo tisto, kar v nas vidijo drugi. Pa smo res?

Vaje v pozabljanju nas vodijo po zapletenih poteh odkrivanja preteklosti in sprejemanja resničnosti, ko se vsak miren trenutek izkaže za zatišje pred naslednjo nevihto. Bo odkritje resnice prineslo olajšanje ali še večjo bolečino? Medtem ko avtorica nenehno stopnjuje napetost, se pred nami razgrinja nelaskava in kruta podoba Indije, pred kateri si hote ali pod prisilo večina zakriva oči …

Vrhunski roman, za katerega je bila Anita Nair, v angleščini pišoča indijska pisateljica in pesnica, avtorica potopisov in dramskih besedil, pravkar nominirana za nagrado Rabindranatha Tagoreha, Anita Nair je prejemnica vrste knjižnih nagrad, cenjena tudi v ZDA in Evropi – roman Mistress je bil leta 2008 nominiran za ugledno nagrado orange.

Recenzija Bukla

»Razpoka, v vsem je razpoka, tako pride noter svetloba.« Ni res, da sta napaka ali pomanjkljivost nujno izraz nepopolnosti. Spomin imamo zato, da včasih tudi kaj ali koga pozabimo. So raziskovanja in razkritja iz preteklosti v pomoč pri sprejemanju sedanjosti? Kakor kdaj. Resnica lahko prinese veliko bolečine kot tudi olajšanje. Ko pa končno doživimo spokojen čas, se ta izkaže le kot zatišje pred naslednjo preizkušnjo, še težjo in bolj bolečo. Roman je razdeljen na pet razdelkov, vsakega pa začne filozofsko-psihološko premišljevanje iz dela Metafizika ciklonov profesorja J. A. Krishnamurthyja. Pisateljica razkriva kruto podobo Indije, pred katero mnogi odvračajo pogled. Vaje v pozabljanju je vrhunski in odlično preveden roman Anite Nair, indijske pisateljice, pesnice, avtorice potopisnih in dramskih besedil, ki ustvarja v angleščini. Zanj je bila te dni nominirana za Tagorejevo nagrado. Doslej je prejela celo vrsto indijskih knjižnih nagrad, cenijo jo bralci v Evropi in ZDA, v slovenščini pa imamo že njen roman Ženski kupe (2007).

Sonja Juvan, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...