Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pod svobodnim soncem

Strip
Fran Saleški Finžgar
Pod svobodnim soncem
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Škrateljc
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95435-4-2
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Risbe Damijan Stepančič
Priredba Goran Vojnović

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 17 cm
290 g
139 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Monumentalen strip, brez dvoma največji slovenski zgodovinski ep in najbolj priljubljena slovenska knjiga vseh časov v posebni izdaji: Pod svobodnim soncem – strip.

Finžgarjevo besedilo je senzibilno in dramaturško dinamično priredil Goran Vojnović, epske ilustracije je ustvaril Damijan Stepančič, spremno besedilo je prispeval prof. dr. Janez Bogataj, ki mu je bil Finžgar stari stric. Nastal je obsežen, pretresljiv in navdihujoč roman v stripu, ki na kar stopetdesetih straneh pripoveduje zgodbo o tem, kako so naši predniki iskali in si izborili prostor pod svobodnim soncem.

Zgodba, ki je tako globoko vpisana v zavest in identiteto Slovencev, je neverjetno aktualna še danes, v času iskanja novih družbenih vezi in soodvisnosti. Še danes nas spodbuja k premisleku in še danes navdihuje. Zato Pod svobodnim soncem – strip, tako kot v času od prve knjižne izdaje leta 1912, krepi ponos in zavest o pripadnosti narodu. Pod svobodnim soncem je strip, ikona, knjiga in zgodba, ki bralca zaznamuje in povzdigne!

"Irena je rodila sedem dečkov, vrlih sokolov, Iztokov duh pa je rodil tisoče, ki so se vojskovali z Bizantinci, prehodili Ilirijo, dospeli v Helado do Epafroditovega groba in potrkali na vrata samega Bizanca. Huni so iskali pri njih zavetja in gostoljubja, obrski kakan je odpovedal zvezo Bizancu in prosil prijateljstva Slovenov in Antov, ki so napolnjeni z Iztokovim duhom živeli v bratski slogi in uživali slavo pod svobodnim soncem." – Fran Saleški Finžgar

Recenzija Bukla

Roman Pod svobodnim soncem Frana Saleškega Finžgarja (1871–1962), ki je prvič izšel leta 1912, je zdaj doživel stripovsko obdelavo. Založba Škrateljc, ki se je specializirala na stripovske priredbe slovenskih klasik (do zdaj trije stripi po Cankarjevih delih in Reformatorji v stripu), je k temu projektu povabila udarni dvojec: Goran Vojnović je kot pisatelj in filmski režiser prispeval scenaristično osnovo, glavnino dela pa je opravil izkušeni ilustrator Damijan Stepančič, ki je stripovski adaptaciji skušal pridati epsko zgodovinski pridih. Rezultat je dinamično, z močnimi barvnimi kontrasti ter prepletajočimi se intimnimi in širokimi kadri izrisan stripovski roman, ki je vsebinsko široko zastavljeno literarno predlogo v stripu včasih tako zgostil, da je dobro pobrskati po izvirnem delu in ga malo osvežiti – ali pa si vsaj prebrati podrobno obnovo, da se spomnimo ključnih junakov od Svaruna do Iztoka ter njegovih prigod na poti v Bizanc. Založba je že napovedala naslednji projekt; to bodo Bobri Janeza Jalna.

Samo Rugelj, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...