Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Skriti princ

Tessa Afshar
Skriti princ
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-04-1002-7
Naslov izvirnika The hidden prince
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Irena Modrijan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
420 g
336 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
religija > krščanstvo
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Keren, hči judovskih ujetnikov v Babilonu, se zaposli v Danielovi hiši, da bi svoji družini omogočila preživetje. Zaradi svoje nadarjenosti in zahvaljujoč dedovi vzgoji postane gospodarjeva osebna pisarka, kmalu pa se prične celo šolati ter učiti mečevanja skupaj z njegovimi sinovi in njihovim najbližjim prijateljem Jaredom. Potem ko v njeno življenje usodno poseže tragična nesreča, pa se nenadoma znajde v tuji deželi s skrivnostno nalogo: nuditi mlademu pastirčku plemiško izobrazbo. Ko se izkaže, kdo je pastirček v resnici, se Keren zave, da ga je treba obvarovati za vsako ceno – saj od nje morda ni odvisno le dečkovo življenje, temveč tudi usoda njenega ljudstva.

Odlomek iz knjige:

Daniel se je naslonil na svojo sprehajalno palico. »Hotel sem, da ga vidiš in si ga vtisneš v srce. Zdaj boš lahko razumela, kaj je Bog mislil, ko je dal obljubo: Njihovo življenje je kakor obilno namakan vrt, onemoglost se jih ne loti več. Kadar boš po čem koprnela ali boš utrujena, ko te bo mikalo, da bi obupala, pomisli na ta vrt. Na ta namakani vrt. Kajti to je Gospodova obljuba tebi, Keren. Nekega dne bo to tvoje življenje, čeprav zdaj živiš kot izgnanka.«

Počasi sem se zavrtela v krogu in se razgledovala, nisem si toliko skušala zapomniti nesporne lepote tistega vrta kot neverjetno dejstvo, da je sploh obstajal. Vrt v sušni deželi. Zeleni griči na strehi. Voda, ki je tekla navzgor namesto navzdol. Rože, ki so cvetele, kjer bi morali ležati le tramovi in opeke. To je bila Božja obljuba. Nobena suha zemlja ni mogla zadržati njegove roke. Čeprav sem bila izgnanka, je name čakal vrt.

O avtorici: 

Tessa Afshar se  je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri štirinajstih letih preselila v Anglijo. Študij je nadaljevala v ZDA, ki so kasneje postale tudi njen dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske. 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...