Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vesela sem, da je mami umrla

Jennette McCurdy
Vesela sem, da je mami umrla
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Zbirka Žametna Beletrina
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-298-220-1
Naslov izvirnika I'm glad my mom died
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Katja Bizjak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
350 g
356 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje
biografije in spomini
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Čustveno sem iztrošena, a v najin odnos še vedno vlagam, ker nočem biti tiste vrste prasica, ki odpika lastno babico, potem ko je ta izgubila hčer.«

uspešnica z lestvice New York Timesa
* zmagovalka po izboru bralcev portala Goodreads in ena najbolj branih knjig preteklega leta
* mednarodna uspešnica, prevedena v več kot 20 jezikov

 

Jennette McCurdy, zvezdnica, ki je igrala v mladinskih televizijskih serijah iCarly in Sam & Cat, v knjigi s povednim naslovom opisuje tegobe, s katerimi se je soočala kot otroška igralka – motnje hranjenja, odvisnost in zapleten odnos z nadzorujočo materjo –, pa tudi, kako je nadzor nad svojim življenjem naposled vzela v lastne roke. Prve igralske avdicije se je udeležila že pri rosnih šestih letih. Njena mati je sanjala, da bo hči postala zvezda, Jennette pa je bila pripravljena storiti vse, da bi mamo osrečila. Pod njenim vodstvom je začela ubogljivo omejevati vnos kalorij v telo in se tehtala po petkrat na dan. Poslušno je sodelovala v dolgotrajnih lepotičenjih in poslušala materine pikre pripombe. Do šestnajstega leta je z njo morala deliti celo svoje dnevnike, e-pošto in ves zaslužek. Ubogljivost, slava in denar pa ji niso prinesli zadovoljstva in miru, celo materine sreče ne. Ko ji je mati zaradi raka umrla in je pozneje sprevidela, da je postala sužnja nekdaj tako zveste zaveznice, bulimije, so se ji iluzije začele druga za drugo razblinjati in končno je bila pripravljena stopiti na trnovo pot nazaj k sebi, ki jo je po neumornem samospoznavanju nagradila z dolgo iskanim zadovoljstvom in mirom.

o avtorici

Jennette McCurdy (1992) je igralski poklic obesila na klin in se posvetila režiranju in pisateljevanju. Ljubezen do slednjega je odkrila že v zgodnjih najstniških letih, nazaj v življenje pa jo je obudila s pričujočim knjižnim prvencem. Njeni filmi so bili predvajani na številnih festivalih, ameriški časniki občasno objavljajo njene eseje, ustvarja pa tudi podkast Empty Inside, v katerem z gosti načenja manj prijetne teme.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...