Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Niti koraka več

Janja Vidmar
Prelistaj
Niti koraka več -10%
22,41 € 24,90 € Prihrani 2,49 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,67 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Roman
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7050-89-9
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2021
Urejanje Renate Rugelj, Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
600 g
329 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
knjige umco
leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman o Caminu je hvalnica človeškemu osvobajanju ...

Niti koraka več je najnovejše delo Janje Vidmar, priljubljene slovenske pisateljice, ki je tokrat zasnovala leposlovni roman z nadihom potopisa. Pot po delno prehojenem Caminu Frances, eni najbolj obleganih romarskih poti na svetu, je zgolj okvir, v katerega je umeščena zgodba o večnem razkolu med svetom in človekovo notranjostjo, pospremljena pa je z arhetipsko preživetveno izkušnjo sodobnega človeka.

Neomajna sestrska povezanost prvoosebno pripovedovalko Alenko vodi po stezah romarskega Camina, kjer se sedanjost prepleta s preteklostjo, ta pa je zaznamovana s smrtjo ljubljene osebe. Alenka je namesto življenja izbrala spomine, saj je okrog mladostne ljubezni spletla nesmrtno zgodbo in jo z leti povzdignila v mit. Prav zato jo na pragu zrelih let povsem dotolče nepričakovana novica o sestrini neozdravljivi bolezni.

Hudo bolna sestra Damjana je na Alenkina ramena preložila zanjo nepredstavljivo preizkušnjo – v njenem imenu mora prehoditi pot, v pomen katere ne verjame, še več, po treh desetletjih mora sama zdoma in za priprave ima komaj kaj časa. Alenkin strah pred življenjem zahteva brutalen vpogled vase in šele naključno srečanje s Švedom Rogerjem ter njegova strast do življenja ji pomagata pri soočenju in preseganju starih vzorcev.

Niti koraka več je roman postavljen na Camino, svetovno znano romarsko pot, ki je zaznamovala tudi življenja mnogih Slovencev.


»Branje te knjige je enako hoji. Hodimo, da bi svoje življenje videli z razdalje. Hodimo, da bi si odpustili. Hodimo, da bi se oddaljili od težke preteklosti, od smrti ljubljenih. Žulji na nogah polagoma odvzemajo duševno bolečino in pot nas vrača domov: v dvojino, bližino, k sebi. Zaceljena duša nas vabi v polno življenje, v lahkotnejši korak.«
– Saša Pavček

»Bil sem prepričan, da ne bom nikoli romal v Santiago de Compostela. Pa čeprav so me kdaj nagovarjali in so šli tja po navdih tudi Ernest Hemingway, Paolo Coelho, Shirley MacLaine in Martin Sheen. No, z Janjo Vidmar in njenimi literarnimi junaki sem Jakobovo pot zdaj vendarle prehodil. ‘Tudi mala stopala so ustvarjena za velike korake,’ mi je namignila. Prisluhnil sem ji in na koncu ji pritrjujem. Knjiga dokazuje, da se da življenje petdesetletnice, ki želi med dolgotrajnim pešačenjem premisliti o svoji usodi, opisati tudi brez ironije.«
– Feri Lainšček

O AVTORICI

Janja Vidmar

JANJA VIDMAR je ena najbolj priznanih in branih slovenskih pisateljic, prejemnica številnih nagrad za mladinsko književnost, ki se v zadnjem obdobju vse bolj posveča pisanju literature za odrasle. Pred leti je v soavtorstvu napisala vojno dramo Tretja možnost, nedavno pa ji je izšla družbena satira Naš Tone ne tone. Roman Niti koraka več je njeno najbolj zrelo in domišljeno delo doslej.

 

 

 

 

 

 

 

Več o knjigi:

O KNJIGI V DRUGIH MEDIJIH

Miha Mazzini se je v svojem podkastu pogovarjal z Janjo Vidmar o Caminu in ozadju ideje za knjigo Niti koraka več.

Vabljeni k poslušanju podkasta


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...