Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Napalm v srcu

Pol Guasch
Napalm v srcu
10,00 € 10,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Zbirka Žepna Beletrina
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-298-208-9
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Napalm al cor
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Veronika Rot

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 11 cm
230 g
256 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
katalonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Napalm v srcu je pretanjeno izpisan poetični roman, sestavljen iz fragmentov: pripovednih miniatur, pisem, verzov in fotografij. Protagonist je mlad moški, ki živi v nekem nedoločenem času, v nedoločenem kraju in v nedoločenih okoliščinah. Pravzaprav ne poznamo niti njegovega imena. Priča je nesreči in zaprtju Tovarne, prihodu obritoglavcev, vzpostavitvi vojaškega režima, izseljevanju sosedov in smrtim prednikov. V vasi, kjer je odraščal, ni razumljen – ne prej, ko ljudje še govorijo njegov jezik, ne kasneje, ko območje zavzamejo tujci – zato iz opustošenega doma zbeži z zaveznikom Borisom.

Boj za preživetje in boj za ljubezen sta gibali romana Napalm v srcu, ki je alegorija različnih oblik represije. Bralec iz obrisov gradi zgodbo, ki kljub neoprijemljivosti (ali pa prav zaradi nje) zareže v bistvo in z vsakim branjem globlje.

o avtorju

Pol Guasch (1997) je katalonski pesnik in pisatelj. Na King’s Collegeu v Londonu je zaključil magisterij iz sodobne književnosti, kulture in teorije, trenutno pa se ukvarja s svojo doktorsko disertacijo o ljubezni in poetiki na Univerzi v Barceloni. Je avtor pesniških zbirk Tanta grana in La part del foc, s svojo poezijo je sodeloval na mednarodnih pesniških branjih od Južne Afrike do Švice in Nemčije. Redno se udeležuje tudi pisateljskih rezidenc. Z romanesknim prvencem Napalm v srcu je leta 2021 pri 24 letih postal najmlajši dobitnik nagrade za najboljši roman Llibres Anagrama, roman pa je bil preveden že v več jezikov, pripravljajo ga tudi za gledališče in film.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...