Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Življenje v sivi coni

Prizori iz življenja mladega zdravnika
David Zupančič
Življenje v sivi coni
27,99 € 27,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-01-6607-8

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
400 g
256 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Življenje v sivi coni je nastala v času pandemije covida-19. V tem času je imel marsikdo o marsičem zelo veliko povedati. Nekateri so bili zelo glasni, nekateri pretreseni do dna duše, drugi samozavestni in uporniški kot še nikoli doslej.

Medtem so se v bolnišničnih sobah in kirurških dvoranah odvijale težke bitke in osebne drame bolnikov. Celotno dogajanje v družbi je sprožilo nastanek izrednih razmer in napetosti svetovne razsežnosti. David Zupančič pripoveduje o tem humorno, poznavalsko in natančno.

»S to knjigo ne želim priliti olja na požar strasti, ki ga je zanetila epidemija. Ne želim obsojati, teoretizirati in besneti. V resnici ne želim niti pisati knjige o covidu. Želim samo pripovedovati. O svojem delu infektologa v času pandemije. O svojih izkušnjah, strahovih, zmagah in porazih. O svojih bolnikih, s katerimi smo preživeli najtežje in najdaljše noči v kliničnem centru. …« - iz knjige

O AVTORJU

David Zupančič (1991) je mladi zdravnik, ki je na začetku epidemije leta 2020 v urgentni ambulanti Klinike za infekcij-ske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani potrdil prvi primer okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji. Je tudi spletni vplivnež in avtor priljubljenega podkasta Umetnost lenarje¬nja, specializant iz infektologije na UKC v Ljubljani.

Recenzija Bukla

Mladi zdravnik infektolog David Zupančič (1991) je svoje prigode in pričevanja iz časa pandemije SARS CoV-2 združil v vedro bio­grafsko knjigo Življenje v sivi coni. Je tudi znani vplivnež in avtor podkasta Umetnost Lenarjenja, kar dokazuje, da mu duhovitost tudi v zasebnem življenju ni tuja, čeprav se loteva zelo resnih tem destigmatizacije duševnih bolezni, zdravja in življenjskih naukov, ki nam pomagajo živeti in rasti. Knjiga deluje kot nekakšen avtorjev dnevnik in kot pravi sam: »V tem času je imel marsikdo o marsičem zelo veliko povedati. Nekateri so bili zelo glasni, drugi bistveno premalo.« Medtem pa so se v bolnišničnih sobah odvijale borbe in muke bolnikov. Vse to je natančno, profesionalno, a hkrati humorno opisano v pričujočem delu. Predstavljene so tudi Davidove zmage, izkušnje, porazi in strahovi, o katerih piše tako, da postane vse skupaj ena velika situacijska komedija, vir smeha in zabave z vključenimi etičnimi in moralnimi vprašanji. Resne težave z infektološkega oddelka UKC v Ljubljani je mojstrsko približal bralcu, zato ni čudno, da je knjiga takoj po izidu zasedla vrh bralnih lestvic.

Nika Hranjec, Bukla 169

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...