Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Poseben dan

pripoved mame o soočenju z boleznijo in smrtjo otroka
Anne-Dauphine Julliand
Poseben dan
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0378-4
Naslov izvirnika Une journée particulière
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Lucija Rifel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
180 g
152 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

29. februar je poseben dan, saj nastopi samo enkrat na štiri leta. To je bil tudi rojstni dan male Thais, ljube hčerke pisateljice Anne-Dauphine Julliand. Thais je živela le štiri leta, ko je umrla zaradi genetske bolezni. Živela je kratko, a ljubezni polno življenje.

Ko se ta poseben dan štiri leta po hčerkini smrti spet približuje, se Anne-Dauphine sooča z vprašanjem, kako ga preživeti. Thais bi bila stara osem let. Živi spomini na hčerko v njej prebudijo srečo, pa tudi solze. Kljub močnim čustvom se zaveda, da mora ostati močna za svoje druge otroke: sinova Gasparda in Arthurja ter hčerko Azylis, ki je prav tako bolna.

Sporočilo te srčne mame ostaja preprosto, resnično in močno: vsi smo ljubljeni in biti moramo srečni, četudi se soočamo s težkimi preizkušnjami. Njena knjiga nas uči, kako živeti izpolnjeno.

Poseben dan je iskrena, navdihujoča zgodba, ki se je dotaknila že številnih bralcev..

Recenzija Bukla

Ko se iz oči v oči srečamo z največjimi prelomnicami v življenju, nimamo besed, da bi z njimi izpovedali svojo žalost, veselje, jezo, navdušenje, bolečino … Pa vendar, vse to je treba nekako izreči in se (pri)bližati čutenju – besede postanejo tolažnice, pristan in zavetje. Pred leti sem prebirala nežno-milo-trpko-polno-subtilno poezijo Ane Rostohar, ki je po smrti svoje male hčere Lare načipkala ene najbolj nežnih pesmi iz bolečine, kar sem jih brala: »Moji Lari je ta pesem. / Izčipkana od bodljajev / se naplavlja na mojih usedlinah / in se ne more končati.« Tako kot Slovenka Rostoharjeva tudi Francozinja Anne-Dauphine Julliand čipka besede v spomine ob bolečini in ljubezni ob soočenju z neozdravljivo boleznijo in smrtjo svoje hčere Thaïs. Pove nam, da je življenje tukaj in zdaj, da ga moramo živeti v polnosti trenutka in predvsem ljubezni, kajti jutri je lahko že vse drugače. Navdihujoča knjiga za vse, saj so izgube del živ ljenja slehernika – da bi jih le znali in zmogli živeti tako srčno sprejemajoče kot pisateljica te knjige.

Sabina Burkeljca, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...