Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Saturnovi prstani

Angleško popotovanje
Winfried Georg Sebald
Saturnovi prstani
27,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Beletrina
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-284-242-0
Naslov izvirnika Die Ringe des Saturn
Prevod Štefan Vevar
Spremna beseda Dušan Šarotar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
450 g
281 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > potopisi
biografije in spomini
nemško leposlovje

Založnik o knjigi

Saturnovi prstani so navidezni potopis, ki opisuje pisateljevo potovanje po podeželju v okolici Suffolka in Norfolka na angleški vzhodni obali. A bolj kot sprehod po slikovitih poteh je to pisanje neumorna, skorajda obsesivna hoja po pripovedovalčevih notranjih pokrajinah, v preteklost, po sledeh v spomin zapisanih zgodb in prigod. Melanholična pripoved nas po obisku viktorijanskih gradov, obiskovanju propadajočih podeželskih dvorcev popelje v odkrivanje nenavadnih zgodb, v življenje Josepha Conrada, v ljubezensko zgodbo vikonta de Chateaubrianda in po sledeh evropske svilne poti na Kitajsko ... Ob tem pa z jasnim in natančnim jezikom tenkočutno dokumentira tudi tihe katastrofe, ki so jih prinesli brezobzirni človeški posegi v te odmaknjene kraje.

Recenzija Bukla

Sebald (1944– 2001) je bil nemški pisatelj, ki je mednarodno zaslovel z romanom o holokavstu Austerlitz, vendar je umrl nekaj mesecev po njegovem angleškem prevodu. Od takrat naprej zanimanje zanj samo rase, saj ga prevajajo in tudi podrobneje raziskujejo njegovo delo, v slovenščini pa imamo poleg Austerlitza prevedene še njegove štiri novele, ki so izšle pod naslovom Izseljeni (vsa njegova dela je izvrstno prevedel Štefan Vevar). Saturnovi prstani so Sebaldovo hibridno besedilo, mešanica (navideznega) potopisa, utrinkov, ki izhajajo iz osebnih spominov, in resničnih zgodb, ki so se tako ali drugače pritihotapile zraven v njegovo razmišljanje in pripoved, njegov okvir pa je avtorjevo potepanje po vzhodni angleški obali. Delo je izvirno izšlo leta 1995, vznikne pa v trenutku, ko Sebald obuja spomine in ureja zabeležke s popotovanja, na katerega se je odpravil zato, da bi se sprostil po tem, ko je dokončal večje delo, preden so ga hospitalizirali v bolnišnico zaradi telesnih težav. Knjiga je opremljena z mnogimi grafičnimi dodatki, od fotografij, fragmentov rokopisov, časopisnih novic itn., kar bralcu samo še popestri in obogati izjemno bralno izkušnjo. Spremno besedo je napisal Dušan Šarotar, avtor romana Panorama, ki diha isti zrak kot Saturnovi prstani.

Samo Rugelj, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...