Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

V iskanju svobode

Doživetja leto trajajočega poletja
Aleš Škerbinek
V iskanju svobode

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Infimum
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94319-0-0
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Živa Grobelšek, Aleš Škerbinek

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
520 g
211 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
leposlovje > potopisi
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Aleš, je bil na poti 410 dni 2 uri 12 minut in 31 sekund. Po dobrih treh mesecih se mu je pridružila prijateljica Živa. Skupaj sta obkrožila svet. Pri tem se nista mogla zanašati na obilne prihranke, temveč le na gostoljublje domačinov in njihovo pripravljenost pomagati neobičajnima popotnikoma. Edini ustrezen zaključek odisejade je knjiga doživetij in nepozabnih izkušenj.

To ni le potopis, je orodje za motivacijo. Je dokaz, da smo sposobni početi neverjetne reči, če le zremo z dovolj širokim zornim kotom.

Recenzija Bukla

Aleš Škerbinek je do približno tridesetega leta hodil po poti programiranega življenja, od izobraževanja do zaposlitve, po prekratkih potovanjih pa se je ob vrnitvi domov običajno počutil nenaravno ujetega. Pobeg za daljši čas je bil samo vprašanje časa, odpoved službe, pik­nik za prijatelje ter pakiranje opreme pa ključni trenutki, preden se je podal na enoletno pot okoli sveta. Knjiga V iskanju svobode je reportažni popis njegovih enoletnih popotnih prigod (obogaten z barvnimi fotografijami), ki jih je začel v Vzhodni Evropi z avtoštopom, potem pa nadaljeval čez neskončno Rusijo in Azijo (kjer se mu je pridružila prijateljica), pa Avstralijo, Združene države Amerike, Mehiko, Južno Ameriko in nazaj v Evropo. Nepretenciozno iskreni zapisi se sklepajo z avtorjevo evalvacijo pregovorov v zvezi z domom in popotovanji, pri čemer svoj sedanji pogled na svet pojasni z besedami, ko komentira rek »Povsod je lepo, doma je najlepše« in zapiše: »Drži le delno. A zdaj bi dom definiral kar kot cel svet.« Inspirativna knjiga za bodoče mlade popotnike okoli sveta!

Samo Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...