Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Spomin Babilona

Zrcalka, 3. knjiga
Christelle Dabos
Spomin Babilona
19,95 € 19,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Sanje. Fantazija
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-274-292-8
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika La mémoire de Babel
Podnaslov izvirnika La passe-miroir. Vol. 3
Prevod Živa Čebulj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
580 g
367 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Minili sta dve leti in sedem mesecev, odkar Ofelija veni na svojem oboku, Animi. A ob pričetku tretje knjige nastopi čas za dejanja: napraviti mora odločilni korak in uporabiti znanje, ki ga je pridobila z branjem Farukove Knjige in razvozlavanjem njegovih spominov. Pod lažno krinko Ofelija pripotuje na Babilon, svetovljanski obok, ki je pravi biser modernosti. Ji bodo njeni nadnaravni darovi pomagali pravilno razbrati okolico? Ali ji bodo njene izjemne veščine omogočile prednost, ki jo potrebuje, da bi vse mogočnejšim sovražnikom prekrižala načrte? Ali ima vsaj rahlo možnost, da dožene, kam se je izgubila sled za Thornom? V tretjem, živahno utripajočem delu sage Zrcalka nadarjena provansalska pisateljica Christelle Dabos pred bralci razgrne sijajno mesto Babilon. Globoko v njegovem središču leži nedoumljiva skrivnost, ključ, ki bi utegnil odkleniti vrata v preteklost in negotovo prihodnost. 

Tetralogija Zrcalka, ki jo je unisono navdušenje bralcev in kritikov po izidu bliskovito izstrelilo med francoske mladinske uspešnice in se je, podobno kot Harryja Potterja in Gospodarja prstanov, ne branijo niti odrasli bralci, pred očaranimi očmi razgrne nenavadni svet, v katerem so se ljudje ustalili na številnih Lokih. Ti po razbitju Zemlje na koščke krožijo okoli starega sveta, vsak pod zaščitništvom nesmrtnega Družinskega duha. Zgodbo, ki jo odlikuje pretanjen smisel za psihologijo in čudežno, oživlja prisotnost le navidez krhke, v resnici pa nadvse bistre in prisebne junakinje, katere notranje moči kljub temu, da se znajde sredi mračnih srednjeveških spletk in dvomljivih zavezništev, ni moč razbiti na koščke. S svojim razkošjem zapletov in preobratov ter pozornostjo, posvečeno narativnim detajlom, zgradi pripovedni lok, preko katerega se ta roman iskrivega francoskega esprija zavihti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra, v njem pa se odzrcali tudi nadih belle epoque.

 

V zrcalu tetralogije se svetlikajo številne nagrade. S prvo knjigo Zrcalke je avtorica postala zmagovalka natečaja Gallimard Jeunesse za najboljši prvenec ter prejela Gallimardovo prestižno nagrado Grand Prix de l´Imaginaire (2016). Zmagoslavje po bolezni, med katero je pisala, se je nadaljevalo, ko je fantazijski kristal postal Amazonova naj knjiga leta v kategoriji fantazijske književnosti, prav tako je bila uvrščena na seznam izstopajočih crossover literarnih dosežkov New York Timesa (2018). Nominirana je bila še v kategoriji najboljše mladinske knjige, ki jo podeljuje knjigarna Waterstones (2019).

Recenzija Bukla

Če ste do sedaj uživali v osupljivih zapletih očarljivih junakov vesolja, ki mu vladajo gospodarji predmetov, živali, rastlinja, urokov, alkimije itn., potem boste tretjo knjigo iz uspešne francoske fantazijske tetralogije prav težko odložili pred zadnjo stranjo. Kljub temu, da mlada Ofelija na oddaljenem oboku prebiva že več kot dve leti in jo je Faruk, duh družine na Polu, postavil za podpripovedovalko na svojem dvoru, še vedno ni rešila skrivnostnih izginotij plemičev. Prav tako ne more, kljub svojim izrednim braljskim sposobnostim, razvozlati rokopisa Farukove Knjige, četudi je od tega odvisno življenje njenega nesrečnega zaročenca Thorna, ki je ob poročnem darovanju tudi sam postal zrcalec, potem pa izkoristil svojo novo moč in izginil neznano kam. Ofelija mora zapustiti Pol in se vrniti na Animo, s seboj pa odnese tudi pereča vprašanja. Kdo je Drugi? Je res on povzročil raztrganje? Zakaj želi zdaj sprožiti še porušenje obokov? In ali bo res Ofelija privedla Boga do Drugega? Toda eno vprašanje je še posebej skeleče. Kje je Thorn? Priljubljena avtorica je vpeljala še nekaj novih likov, ki postavijo trdne temelje za veliki finale in opozori, da se moramo v iskanju resnice in svobode vedno pogumno zazreti vase in neprenehno dvomiti o nezmotljivosti uveljavljenih avtoritet.

Renate Rugelj, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...