Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nick Cave - Mercy on me

Reinhard Kleist
Nick Cave - Mercy on me
27,90 € 27,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba V. B. Z.
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6468-92-3
Prevod Mojca Kranjc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 17 cm
328 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
biografije in spomini

Povej naprej

O knjigi

Po ljubljanskem koncertu avstralskega temnega poeta in enega tistih avtorjev, brez katerih si težko zamislimo zgodovino popularne glasbe, iz založbe V.B.Z. z velikim veseljem sporocamo, da je Nick Cave k domacemu obcinstvu na poti še v podobi in besedi Reinharda Kleista, trenutno enega bolj prepoznavnih ilustratorjev in graficnih romanopiscev. V okviru knjižnega sejma, ki bo potekal med 22. in 26. novembrom, napovedujemo izid prevoda njegove najnovejše stvaritve, Nick Cave: Mercy on Me, ki je v originalu izšla konec letošnjega avgusta in si v tem casu že nabrala širok nabor odlienih odzivov. Kleist nam namree v samosvojem biografskem graficnem romanu z nadrealistienimi momenti ponuja vrtoglav vpogled v življenje in ustvarjanje Nicka Cavea.

"Reinhard Kleist, mojster stripa in ustvarjalec mitov, je znova odpihnil konvencije graficnega romanopisja. Pripravil je zastrahujoco kombinacijo Cavevovih pesmi, biografskih pol resnic, dovršene fabulacije in ustvaril kompleksno, sprošeujoeo ter popolnoma bizarno potovanje v Caveov svet. Zagotovo bližje resnici kot katerakoli biografija!" (Nick Cave)

Recenzija Bukla

Po tem, ko je Nick Cave s svojimi The Bad Seeds napolnil še Stožice in navdušeno občinstvo znova pahnil v svoj demonski svet temne rokerske poetike, zdaj k sledilcem in splošni javnosti prihaja še v podobi in besedi Reinharda Kleista, znanega nemškega ilustratorja in grafičnega romanopisca. Kleist je prepoznaven predvsem po specifičnem fiktivno-biografskem upodabljanju znanih oseb, od Castra do Johnnyja Casha; slovenskemu prostoru pa se je približal s prevodi del Johnny Cash: I See A Darkness in Sanje o olimpijadi.
Nick Cave: Mercy on Me je Kleistova najnovejša stvaritev, ki je v izvirniku izšla konec letošnjega avgusta in si v tem času že nabrala širok nabor navdušenih odzivov. Kleist namreč v samosvojem bio grafskem grafičnem romanu ponuja vrtoglav vpogled v življenje in ustvarjanje avstralskega rokerskega velikana. Pri tem se zdi, kot da tokrat še globlje in še bolj suvereno zareže v biografski material, kajti tako na ravni grafičnega upodabljanja kot na ravni naracije, ki je premišljeno nelinearna, pred bralci nastaja skrajno intimen glas Nicka Cava, ki skozi dialog s svojimi fiktivnimi figurami – odlična avtorjeva domislica – kakršne je ustvaril v času štiridesetletnega vsestranskega ustvarjanja, o samem sebi govori na način, ki ga je zmožen le on: Nick Cave. Nič čudnega, če ta »on« Kleistovo delo pospremi z besedami: »Zagotovo bližje res nici kot katerakoli biografija!«

Robert Bobnič, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...