Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Superga
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založba Mladika
Zbirka Strip
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-205-228-7
Ilustracije Damijan Stepančič
Urejanje Barbara Mušič

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 21 cm
450 g
71 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip

Povej naprej

O knjigi

"Tisoče ljudi, beguncev, vsako leto išče v Evropi mednarodno zaščito (azil) v želji, da bi se rešili gotove smrti ali pa zgolj našli zase boljše življenje. Med njimi je veliko otrok; tudi takih, ki potujejo brez staršev. Nekaj jih pride v Slovenijo – večinoma zato, ker so jih na poti v druge države EU pri nas zalotili. Nekatere od teh otrok sem spoznala leta 2008. V azilnem domu sem jih učila našega jezika, jim brala knjige, se z njimi igrala. Vsak otrok je bil poseben in vsak je v sebi nosil svojo zgodbo, pogosto zelo žalostno. Radi so pripovedovali o svoji domovini in potovanju do nas. Prav vsi pa so si bili podobni v svojem upanju, da zase najdejo boljše življenje, nov dom. Skoraj vse je naša država zavrnila. Morali so se vrniti v svojo staro domovino, kjer so bila njihova življenja znova ogrožena, ali pa bežati naprej, v neznano. To zgodbo sem napisala v spomin nanje."

Recenzija Bukla

V zadnjem času smo se vsi soočali z morjem beguncev, ki iščejo mednarodno zaščito (azil) v Evropi – želijo si namreč boljše življenje in vsaj kanček upanja, da bodo zaživeli človeka dostojno življenje. Med njimi so mnogi otroci. Grozljive zgodbe se skrivajo v očeh teh naših najbolj ranljivih soljudi, prepuščenih svetu, da jih premetava, kakor želijo odrasli s svojo nesmiselno logiko in grozljivim delovanjem. Avtorica tega stripa, ki je imela izkušnjo poučevanja begunskih otrok, nam s konkretno literarno zgodbo hazarja Hamida pokaže tako življenje in hkrati trka na naše srce. Ga zmoremo ali bolje – hočemo odpreti tako kot Neli K. Filipić, ki zgodbo sklene s pozitivnim koncem za naša dva junaka, ki se srečata in skupaj iščeta »obljubljeno deželo«. Priznani ilustrator Damijan Stepančič s stripovsko ilustracijo je skupaj z avtorico besedila ustvaril strip, ki pred nas postavlja vprašanje: »Pa jaz, kakšno je moje srce?« Pogovarjajmo se ob stripu z otroki v šoli in doma ter odpirajmo svoja srca, kajti to je tudi naša zgodba, ne samo njihova.

Sabina Burkeljca, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...