Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Eden za vse ali Mihajlovo maščevanje

I. in II.
Peter Amalietti
Eden za vse ali Mihajlovo maščevanje
39,95 € 39,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,20 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Amalietti & Amalietti
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6654-81-4
Urejanje Andreja Paljevec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16,5 cm
1.050 g
563 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman o zadnjem letu življenja in boja legendarnega diverzanta Mihajla, največjega terorista na svetu ter narodnega heroja, ki je leta 1944 dolgih devet mesecev teroriziral nemškega okupatorja na Primorskem. Azerbajdžanski pesnik, slikar, karikaturist, glasbenik, pevec, plesalec, učitelj, športnik in lingvist Mehti Husein Zade – MIHAJLO je med drugo svetovno vojno postal oficir obveščevalec, agitator, strateg, diverzant in naposled največji terorist vseh časov.

Kot vrhunsko izurjeni diverzant se je pridružil primorskim partizanom v Gradnikovi brigadi in po dveh mesecih postal najbolj iskani bandit in terorist na Primorskem. Do jeseni 1944 se je srečno izogibal vsem sovražnim pastem, ko pa je v banki vzel zlate palice in druge zaklade, ki so jih Nemci zaplenili tržaškim Judom, so nanj pripravili veliko hajko. To je roman o Thanatosu in Erosu v vojnem času, ko se iz smrti rojeva ljubezen, iz ljubezni pa smrt.

Recenzija Bukla

Roman o zadnjemu letu življenja vsestranskega azerbajdžanskega umetnika in lingvista Mehtija Huseina Zadeja - Mihajla, ki je med drugo svetovno vojno postal razvpit oficir obveščevalec. V začetku leta 1944 se je pridružil primorskim partizanom v Gradnikovi brigadi, se v njihovi družbi devet mesecev pogumno boril proti Nemcem, nato pa zaradi izdaje padel kot heroj. Ob drznih diverzijah je osrednji tematski poudarek romana Mihajlova karizma, s katero je »zavojeval« številna dekleta. Zato ne preseneča, da je »resnična legenda«, ki se opira na zgodovinska dejstva, podana kot spominska pripoved dveh ostarelih žena – Slovenke in Azerbajdžanke.

Maša Ogrizek, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...