Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vango

2; Princ brez kraljestva
Timothée de Fombelle
Vango
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-04-0158-2
Naslov izvirnika Vango. Un prince sans royaume
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Lucija Rifel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
560 g
374 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > pustolovski roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

New York 1936.

Vanga preganjajo demoni iz preteklosti. Toda ne bo več dolgo na begu. Skrivnost iz preteklosti se pričenja razpletati, saj odkrije sled za človekom, ki je uničil njegovo družino. V senci hitro spreminjajočega se sveta, ki drvi proti drugi svetovni vojni, se bo Vango soočil s tistimi, ki so ga toliko časa preganjali in odkril kdo v resnici je.

Pisatelj se skozi napeto zgodbo dotakne tem, kot so iskanje resnice, obsodba totalitarizmov, boj proti zlu, nesebična pomoč, požrtvovalnost in ljubezen.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za prvo in drugo knjigo.)

Ta odlična pustolovska romana, polna nepojasnjenih dogodkov iz preteklosti in iskanja odgovorov na številne uganke, v hipu prikujeta bralca nase. Zgodba, ki se v prvem romanu začne sredi Pariza, v času posvetitve bodočih duhovnikov, s svojim dramatičnim ritmom v hipu nakaže, da se bo romaneskna napetost le še stopnjevala. Zakaj naj Vango, skorajšnji posvečeni novomašnik, beži, kot ga svari sporočilo, ki ga mladenič najde v meniški celici svojega umorjenega prijatelja duhovnika? Bo Vango našel odgovor na to vprašanje, če se bo vrnil na kraj svojega otroštva, na Sicilijo, na katero ga veže kup nepojasnjenih dogodkov, zavitih v tančico skrivnosti? Ko se na koncu prvega dela že zdi, da je marsikaj razrešeno, pisatelj s precej odprtim koncem zgodbe nakaže, da glavnega junaka tudi v drugem delu čaka še nekaj zamotanih ugank. Vango, ta svetovljanski pustolovec, razpet med iskanje pravice, resnice pa tudi čiste ljubezni, še vedno ne more mirno spati. Če bo želel uresničiti svojo mladostniško željo, da bi postal menih, bo moral najprej najti svoj dušni mir, še prej pa storilce, ki so se kruto poigrali z usodo njegove družine. Branje, ki s svojimi neštetimi pustolovščinami vleče od prve do zadnje strani obeh romanov!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...