Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ker ima ljubezen smisel

Revolucionarna nova veda o romantičnih razmerjih
Sue Johnson
Ker ima ljubezen smisel
27,90 € 27,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Ljubiti za vedno
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7033-85-4
Naslov izvirnika Love sense
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Jedrt Lapuh Maležič
Spremna beseda Mojca Šeme, Primož Šeme
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
470 g
356 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ker ima ljubezen smisel je knjiga, katere prvenstveni namen je podpreti pare pri vzpostavljanju globlje čustveno-intimne vezi. Hkrati je to tudi knjiga, ki bo zagotovo prinesla nova spoznanja in znanje za ravnanje predvsem partnerskim, a tudi individualnim in družinskim psihoterapevtom (še posebej tistim relacijske usmeritve).

Danes na zahodu živimo v visoko individualiziranih družbah. Te družbe povzdigujejo čustveno neodvisnost in z njo povezano »ljubezen do sebe«, ki naj bi nas ozdravila vseh tegob.

Dr. Sue Johnson pa v tej knjigi pogumno razbija ta sodoben mit – in to znanstveno podkrepljeno! Pokaže nam, da nas lahko v resnici ozdravijo le globoki odnosi z bližnjimi – in veliko moč za ozdravitev prinaša prav partnerski odnos, v katerem sva drug drugemu varna baza, varen pristan.

Recenzija Bukla

Po fazi zaljubljenosti in vznesenosti pride do tako imenovane faze streznitve, in partnerja, ki sta zrela in dorasla svojemu čustvenemu odnosu, bosta svojo vez od tu naprej le še poglabljala in dograjevala. Tako približno je slišati v teoriji, praksa pa kaže vse kaj drugega, kar v svojem najnovejšem knjižnem delu potrjuje tudi avtorica tega izvrstnega priročnika za poglabljanje ljubečih odnosov, dr. Sue Johnson, priznana partnerska terapevtka, raziskovalka in univerzitetna predavateljica, ki deluje v Ameriki in Kanadi. Njeno raziskovalno delo se vrti okrog romantičnih razmerij, ki so v današnjem času pred veliko preizkušnjo. Nanje namreč vplivajo številni zunanji dejavniki, narekovani od sodobne družbe, povrhu pa odločilno noto pri oblikovanju odnosa z bližnjimi kroji še posameznikov način navezovanja stikov z najbližjimi osebami, kar ima korenine v najzgodnejšem otroštvu. Ko posameznik ozavesti vse svoje čustvene rane in vrzeli ter jih preseže – kako to storiti, nam avtorica knjige, dragocene tako za psihoterapevte, socialne in pedagoške delavce ter psihiatre kot tudi za laike, nazorno pokaže ob številnih primerih in napotkih za delo na sebi –, lahko začne ustvarjati ljubeč odnos. Do sebe in svojega čustvenega partnerja. Ljudje smo namreč ustvarjeni za ljubeče povezovanje, zato se je vredno (po)truditi za globoke in trdne vezi med nami. Preprosto zato, ker ima ljubezen smisel!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...