Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Priročnik za razsvetljen seks

Veščine za vrhunske ljubimce
David Deida
Priročnik za razsvetljen seks
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7060-49-2
Naslov izvirnika The enlightened sex manual
Leto izdaje izvirnika 2004
Prevod Alma Zupan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
290 g
201 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prvi del opisuje, kako krožiti s svojo notranjo energijo, tako da lahko globoka sproščenost, čudovita čutnost in ljubezen z odprtim srcem vlijejo veselje v vaše ljubljenje.
Drugi del se posveča načinom, s katerimi moški in ženske uživajo v več različnih orgazmih po vsem telesu, ki služijo kot opomin na vašo najglobljo in najbolj lahkotno blaženost bitja.
Tretji del predstavlja vrsto tehnik za povečanje polnosti spolnega užitka in duhovne odprtosti.
Četrti del ponuja naprednejše prakse za tiste bralce, ki želijo še napredovati v svojih spolnih sposobnostih.
Odločitev, da se odpremo in čutimo, je naša temeljna praksa razsvetljenega seksa, v vsakem trenutku.

Namesto da bi se osredotočili zgolj na lastno zadovoljstvo ali da bi se zgolj odzvali na partnerjev ali partneričin prihod in odhod, moramo trenirati, da čutimo vsako izkušnjo in preko nje. Ne izogibamo se lastnih občutkov in čustev ali občutkov in čustev partnerja ali partnerice.

S prakso postanejo naša srca prostorna, kar omogoča prostor za sprejemanje in ljubljenje z vsemi mislimi in čustvi, užitki in bolečinami, ko pridejo in gredo. Tudi če nas partner/ica izda, se spomnimo, da se znova in znova odpremo in čutimo. Lahko se odločimo spremeniti svoja vedenja ― ali odnose; vendar takšne odločitve izhajajo iz odprtega srca, ki čuti.

Iz našega odprtega srca teče svetloba. Naš obraz postane sijoč z rdečico ljubezni. Naše seksanje postane ples užitka.

To je razsvetljeni seks in veščine, predstavljene v tem priročniku, so koraki, ki nam pomagajo pri učenju osnovnih gibov in ritmov, da lahko skozi našo strast zasije luč ljubezni.

Več kot dobrodošla knjiga na področju umetnosti v spolnosti, ki smo si jo odrekali v zadnjih stoletjih in tisočletjih. Vstopamo v čas renesanse spolnosti. Kot pravi avtor: »Dober ljubimec ve, kako pripraviti telo do tega, da zapoje. A odličen ljubimec, razsvetljeni ljubimec, vzbudi velikanski zbor blaženosti.« Sam pa dodajam, da ne smemo pozabiti, da vaja dela mojstra, pod pogojem, da mojster dela vajo. Tako postane dober ljubimec. Da pa bi postal umetnik v spolnosti, pa mojster dela vajo in ji vsakič doda nekaj novega, se še bolj poglobi, še bolj začuti ples energij, še bolj se zbliža s partnerjem. Od tu pa ni več daleč mantra: »Preko mojega/tvojega telesa vodi moja/tvoja pot v nebesa.« Želim si, da bi vse več ljudi začutilo to ekstazo.
Marjan Ogorevc, bioterapevt

»Pa kje si hodil toliko časa, Deida, marsikaj bi razumela in delala drugače, če bi te ›srečala‹ prej! S tabo ›slišim‹ moškega v širino. In najino dvojino. Hvala, da celiš tudi mojo žensko! Že Pot odličnega moškega me je navdušila, in tudi ta knjiga je odlična ... Deida je res mojster.«
Zvezdana Mlakar, igralka, voditeljica

Kako osvežujoča, osvobajajoča knjiga! Dotakne se tém, o katerih ne govorimo, jih nežno razsvetli in ponudi kot eliksir preobrazbe. Skozi razumevanje spolnosti vodi kot sočuten, izjemno razumevajoč 'terapevt'. Že ob branju se sprostiš, zaveš, zadrhtiš ob mnogih spoznanjih … Prepoznaš vrzeli v odnosu do marsičesa, kar si v življenju imenoval seks, spolnost, ljubljenje. Prepoznaš razliko. Zaželiš si, da bi imel to knjigo v rokah že kdaj prej.
Vesna Neferamis, intuitivna umetnica

Pogosto sem se srečeval z dilemo — biti dober človek ali noro uživati v seksu. Zdelo se mi je, da sem lahko samo eno — ali spiritualno bitje ali pa primarni uživač. Knjiga Priročnik za razsvetljen seks mi je to dvoje na neverjetno jasen, enostaven in praktičen način pomagala združiti. Pomagala mi je združiti duhovnost in spolnost, saj na področje spolnosti prinaša jasnost, zavest, kar zmanjšuje sram in povečuje svetost akta.
Aleksander Lah, terapevt tantrične masaže

Seveda je na to razsvetljeno in magično temo napisanih kar nekaj starodavnih in sodobnih priročnikov. A da nas ne preplavijo informacije, zadošča tole: Samo dihaj. Ti je to že kdo rekel? Prav ima. A dodajam: Samo dihaj, kot piše Deida. In mi pridi čez nekaj mesecev povedati, kaj je zate drugače. To ti polagam na srce z najbolj hvaležnim, mirnim, zdravim in obenem vznesenim nasmeškom, kar jih je. Samo začni. Vdih, po telesu navzdol … izdih, po hrbtenici navzgor. In od tod do blaženosti.
Tadeja L. Zupan, urednica

Za moške ima spolnost res velik pomen v življenju. Deida uči tisto, kar bi nas morali naši očetje, a večinoma tega védenja niso imeli, ker se je skozi čas 'izgubilo'. Če bi moral moški, ki svojo vlogo v svetu jemlje resno, izbrati zgolj eno knjigo za pridobivanje znanja na področju energije in spolnosti, je tale priročnik po mojem mnenju top izbira. In absolutno jo srčno priporočam tudi ženskam, saj je napisana za vse, ki bi želeli zdravo spolnost ponotranjiti.
Borut Bric, terapevt, Moške skupine

O avtorju

David Deida (rojen 18. marca 1958) je sprejet kot eden najbolj pronicljivih in provokativnih učiteljev našega časa. Vedno znova revolucionira način, kako rastemo moški in ženske, duhovno in spolno. Njegove knjige so izšle v več kot dvajsetih jezikih. Njegove delavnice o radikalno praktični duhovnosti so bile razglašene za najbolj izvirne in verodostojne prispevke na področju osebnega razvoja, kar jih je trenutno na voljo.

Recenzija Bukla

Davida Deido (1958), avtorja mnogih knjig in učitelja praks za osebno rast ter bolj kakovostno življenje, ki na izviren način povezuje vzhodnjaška znanja z zahodnim načinom življenja, v slovenščini že poznamo po knjigi Pot odličnega moškega, s katero je skušal moškim vdihniti samozavest, pa tudi prave partnerske vrednote. S Priročnikom za razsvetljen seks, ki je izvirno izšel leta 2004, ter po izidu požel veliko zanimanja, je Deida razširil področje svojega poučevanja in delovanja. Za Deido je pri spolnosti ključna energija, njeno zadrževanje, usmerjanje in kroženje, kar opredeljuje v začetnem delu, v nadaljevanju pa (pri moških) poudarja ključen vidik ponastavljanja zasvojenosti z ejakulacijo. Ta je po Deidi namreč posledica tako evolucijskih kot družbenih pričakovanj, njena prevelika pogostnost pa poslabšuje splošno življenjsko zadovoljstvo in raven (spolne) energije. Pri ženskah Deida razlikuje med tremi vrstami orgazmov in postreže z mnogimi nasveti, kako lahko ženska uživa v njih, pri čemer izpostavlja pomembnost tega, da ženska zaupa svojemu lastnemu spolnemu procesu. V sklepnem delu knjige se Deida posveti odkrivanju novih erogenih con in njihovi »obdelavi«, uporabi različnih ritmov, izmenjavanju globokega in plitvega, hitrim vibracijam, za ključno spodnjo mejo ljubljenja pa postavlja 45 minut in v zadnjem delu postreže še z vajami za dvig spolne energije. Priročnik, ki vas vabi, da o spolnosti razmišljate širše in na nov način.

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...