Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pot odličnega moškega

Priročnik za moške, ki želijo obvladati izzive v odnosih z ženskami, pri delu in spolnosti
David Deida
Pot odličnega moškega
22,00 € 22,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7060-16-4
Naslov izvirnika The way of the superior man
Leto izdaje izvirnika 1997
Prevod David Šušel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
280 g
224 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
ljubezen in spolnost
psihologija in psihiatrija
družbene vede > sociologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Osnovni vodič za moške (in dobrodošlo branje za ženske) o tem, kako lahko moški ponudi svoje avtentične sposobnosti in darove, ostane v predani ljubezni svoboden in neovirano živi iz svoje najgloblje resnice.

Pričujoča knjiga je vodič za tako imenovanega novega moškega. Gre za moškega, ki se ne sramuje svoje moškosti, ki je samozavesten, pozna svoj namen in smer ter skladno in s humorjem živi svoje življenje, kakršno si je izbral, in je hkrati občutljiv, spontan, duhovno živ ter srčno predan odkrivanju svoje najgloblje resnice, ki jo potem tudi udejanja.

To je moški, ki ga ženskost popolnoma prevzame. To je moški, ki si žensko rad vzame z velikim zanosom in ljubeznijo (ne v starem, okorelem mačo slogu), da se oba razblinita v popolnosti ljubezni same. V svetu skozi delo in spolnost predano uteleša ljubezen, kar počne kot svoboden moški, ki ga ne omejujejo ne družbeni dogovori ne lastni strahovi.

Novi moški ni dežurni postavljač ali nasilnež, ki iz svojega strahu ustrahuje druge ljudi. Prav tako ni zasanjan, plehek in omahljiv »new age moški« brez hrbtenice, ki se samo prijazno nasmiha.

To je moški, ki je sprejel obe svoji notranji plati, moško in žensko, a se nobene posebej ne oprijema. Nobene potrebe nima, da bi imel vedno prav in nima potrebe po nenehni varnosti, sodelovanju in izmenjevanju kot androgeni Mr. Nice Guy (Prijazni fant). To je moški, ki preprosto živi iz svojega najglobljega bistva, brez strahu uporablja svoje sposobnosti in deli darove ter skozi minljivi trenutek čuti večnost življenja in je popolnoma predan širjenju ljubezni.

Recenzija Bukla

David Deida (1958) je ameriški motivator in pisec, ki se ukvarja predvsem z odnosi med spoloma ter negovanjem spolne energije. Pot odličnega moškega je njegova najbolj znana knjiga, ki je izvirno izšla že leta 1997, vendar pa je bila kasneje kar nekajkrat ponatisnjena. Gre za prvi prevod tega avtorja v slovenščino, ki se ga bodo razveselili predvsem tisti moški, ki čutijo, da v odnosih z nasprotnim spolom še niso dosegli želene suverenosti in duhovne poglobljenosti. Deida v svojem pristopu izhaja iz predpostavke, da sta moški in njegova ženska enakovredni, a hkrati tudi zelo različni bitji, moški pa mora pri vzpostavljanju odnosa z žensko po eni strani slediti svoji moškosti, po drugi pa tudi razvijati kakovostno partnerstvo. To lahko počne samo tako, da ženske nasploh, svojo pa še posebej, čim bolje (s)pozna, ji(m) daje ustrezno vrednost ter se obenem zaveda, kaj ženske pričakujejo od moškega in kaj v resnici hočejo v odnosu. Po Deidi ženske v resnici ne želijo biti glavne v odnosu, vendar pa želijo polnovrednega partnerja, ki jih zna voditi in je zanesljiv, a hkrati v svoji prvinskosti tudi nepredvidljiv in zaradi tega vedno znova zanimiv. Poseben del knjige Deida posveti tudi spolni energiji, obdela (ne)potrebnost ejakulacije in njene (ne)prijetne stranske učinke ter vpliv na energijo moškega ter razmerje v odnosu, knjigo pa avtor sklene s tezo, da mora moški krepiti svojo moškost v družbi drugih moških in v samoti ter se šele potem lahko energijsko obnovljen vrne k svoji ženski. Aktualno delo v času, ko moški na novo definirajo svoj položaj v družbi ter osebnih odnosih.

Samo Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...