Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Usklajeni pari

Kako lahko partnerja ob svojem delu cvetita tudi v ljubezni in odnosih
Jennifer Petriglieri
Prelistaj
Usklajeni pari Novo
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7136-07-4
Naslov izvirnika Couples that work
Podnaslov izvirnika How dual-career couples can thrive in love and work
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Anja Radaljac
Urejanje Renate Rugelj

Založnik o knjigi

Vsak par si želi srečno razmerje in zadovoljujočo delovno kariero – je pri tem možno vzpostaviti ustrezno ravnotežje?

Večina nasvetov v zvezi z delom in razvojem kariere se nanaša na posameznika, pri tem pa se za ključne odločitve zdi, kot da smo pri njihovem sprejemanju popolnoma neodvisni od preostalega sveta. Kot da nimamo partnerjev, otrok, sorojencev, prijateljev in starajočih se staršev, za katere moramo tudi skrbeti. Jennifer Petriglieri nasvete v zvezi z delovno kariero postavi v novo perspektivo in skuša na naše delovne ambicije gledati skozi prizmo vseh naših drugih odnosov.

Avtorica izhaja iz naslednje osnove: pari gredo na svoji (skupni) življenjski poti običajno skozi tri tranzicije, na katerih morajo vsakič znova evalvirati svoje temeljne bivanjske vrednote. Prva tranzicija, ki zaobjema izzive pod skupnim naslovom »Kako bova poskrbela, da bo najin odnos deloval?«, predstavlja začetno partnersko obdobje, ko življenjska sopot­nika šele vzpostavljata razmerje drug do drugega in hkrati gradita tudi odnos do dela, ki ga opravljata. Druga tranzicija »Česa si v resnici želiva?« je lahko povezana z napredovanjem kariere, potomstvom ali skrbjo za stare starše. Tretja tranzicija »Kdo sva zdaj?« pa čaka par v zrelem obdobju, ko so mladički večinoma že zapustili gnezdo in partnerja delata življenjsko rekapitulacijo ter ob tem želita izraziti vse vidike svoje individualnosti.

S knjigo Usklajeni pari profesorica Jennifer Petriglieri pomaga parom, da si oblikujejo izvirno pot za uspešno sožitje v ljubezni in pri delu na vsaki stopnji skupnega potovanja.


Knjiga ponuja tudi odgovore na naslednja vprašanja:

  • Ali imate vi in vaš partner/-ica lahko enako pomembni delovni karieri ali pa je eni od njiju treba dati prednost na račun druge?
  • Kako lahko ustvarite ravnovesje med ukvarjanjem z otroki in družinskimi obveznostmi, ne da bi morali za to žrtvovati delo(vno kariero)?
  • Ali vsaka odločitev zahteva kompromis na obeh straneh ali pa je možno najti rešitve, od katerih imata nekaj oba?

»Jennifer Petriglieri je pet let temeljito proučevala vsakodnevne izzive dvokariernih parov, z njimi pa se je soočala tudi v zasebnem življenju. Pokaže nam, kako lahko dvokarierni pari ne le preživijo, temveč ob svojem delu tudi cvetijo.«
– Adam Grant, avtor knjig Izvirnost in Premisli še enkrat


O AVTORICI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jennifer Petriglieri je predavateljica organizacijskega vedenja na priznani pariški univerzi INSEAD. Vodi nekaj programov za razvoj in pospeševanje delovnih karier, še posebej za ženske, ob tem pa je specialistka za svetovanje parom, kako naj ti uravnotežijo svoje delo in zasebno življenje. Kot ena ključnih predavateljic pogosto predava na različnih strokovnih srečanjih in redno piše za ugledno revijo Harvard Business Review. Po rodu je Angležinja, s svojim možem Italijanom (tudi profesorjem na INSEAD) in dvema otrokoma pa živi v Franciji.

 

odlomek

»Med svojim raziskovanjem sem se pogovarjala z več kot stotimi pari. Četudi je bila v podrobnostih zgodba vsakega para edinstvena, so vsi doživljali podobne vzorce dobrih in slabih obdobij. Vsi so se spopadali s podobnimi izzivi v podobnih obdobjih življenj in razmerij. Ko sem začela opažati, da ti vzorci veljajo za različne pare, in ko sem spoznala, da ta obdobja pretresov sovpadajo s kariernimi stopnjami in dolžino razmerja, sem o parih začela razmišljati z vidika njihovih življenjskih ciklov.«
– iz knjige


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...