Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Najti se in ostati skupaj

Razrešitev skrivnosti zakona
Carleen Glasser, William Glasser
Najti se in ostati skupaj
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7060-46-1
Naslov izvirnika Getting together and staying together
Leto izdaje izvirnika 2000
Prevod Mateja Malnar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
240 g
133 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kje tiči skrivnost vstopa v srečen zakon in, še pomembneje, da vztrajaš v njem?
Dejstva so naravnost presenetljiva – ne glede na to, koliko ljudi se sprehodi do oltarja, število ločitev po vsem svetu je rekordno visoko.

Kako zgraditi trajen in čvrst odnos?

Svetovno priznani psihiater dr. William Glasser in njegova žena Carleen sta dopolnila klasični vodnik do srečnega zakona za pare z malo in veliko kilometrine. Ko raziskujeta, zakaj so nekateri zakoni uspešni, drugi pa propadejo, bralcem svetujeta, kako ustvariti ljubeče in srečne odnose z uporabo Glasserjeve prepoznavne metode – teorije izbire. Rezultat je bogastvo novih informacij o iskanju kompatibilnega partnerja in posledično izboljšanje partnerskega odnosa.

Večina knjig o partnerskih odnosih se osredotoča na to, kako najti popolnega partnerja. V tej izjemni knjigi sta Glasserja spregovorila ne le o tem, kako najti partnerja, temveč tudi o pomembnejših nalogah: kako ostati skupaj in kaj narediti po izrečenem »vzamem za moža ali ženo« in ko je dejansko treba »živeti srečno do konca svojih dni«.

Iz vsebine:
– zakaj nekateri zakoni in zveze uspejo, drugi pa propadejo,
– presenetljivo novo znanje o intimnosti in trajnih odnosih,
– razlika med seksom in spolno ljubeznijo,
– štirje ključni dejavniki za izpolnitev odnosov.

Knjiga vključuje test, s katerim se boste naučili več o sebi in svojih partnerjih in s pomočjo informacij okrepili trenutno zvezo, našli potencialno popolnega partnerja ali zapustili neuspešno zvezo, dokler še obstaja možnost za boljšo izbiro.

Spremno besedo knjigi je prispevala Mirjana Palčič Bubnič, psihoterapevtka realitetne terapije.

O AVTORJIH

Dr. William Glasser je bil svetovno znani psihiater, ki je predaval po vsem svetu. Napisal je več knjig in ustanovil Inštitut William Glasser v Los Angelesu. Carleen Glasser je višja inštruktorica na Inštitutu William Glasser in avtorica dveh knjig za otroke.

Recenzija Bukla

Ameriški psihiater William Glasser (1925–2013) je v svoji dolgoletni karieri razvil in predstavil več metod za boljše življenje in kakovostnejše partnerske odnose, in četudi velja za bolj nekonvencionalnega, so mnoge njegove teze aktualne še danes. Je avtor številnih knjig, utemeljitelj realitetne psihoterapije in snovalec dobro poznane teorije izbire. Pred dvajsetimi leti je z ženo Carleen, ki na Inštitutu Williama Glaserja še danes skrbi za njegovo dediščino, pripravil in dopolnil praktični vodnik, ki parom pomaga postaviti zdrave osnove za složno, ljubeče in dolgotrajno sobivanje. Za boljše razumevanje delovanja človeka sta skozi zgodbe različnih parov razmišljala o zakonskih težavah, dilemah, nadzorovanju partnerja, zadovoljevanju osnovnih potreb zakonca, pripadnosti, zmožnosti poslušanja, sodelovanja, spolnem užitku, zaupanju in drugo. Vse to sta utemeljila s teo­rijo izbire, ki uči, da lahko vsak nadzira le samega sebe, in med drugim pravi, da če nismo zadovoljni v partnerskem odnosu, se moramo osredotočiti na to, kaj lahko sami naredimo za izboljšanje odnosa, ne pa da poskušamo spremeniti partnerja.

Renate Rugelj, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...