Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako biti zlomljen

Prednost razpadanja
Emma Kavanagh
Kako biti zlomljen
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Gnostica
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-229-156-3
Naslov izvirnika How to be broken
Podnaslov izvirnika The Advantages of Falling Apart
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Janez Lavrič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 14 cm
240 g
158 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

»… Spomnite se, da to, da jokamo, še ne pomeni, da nam ni uspelo. Samo zato, ker čutimo bolečino, še ne pomeni, da je vse izgubljeno. Da so včasih te solze in bolečina lahko prav tisto, kar nas po nesreči vodi naprej močnejše. Želim, da se spomnite vsega, kar se je zgodilo, dobro in slabo. Želim, da se spomnite vsega, kar ste bili, šibki in močni. Želim, da razmišljate o sebi, o zgodbi svojega življenja, o glavnem junaku, ki pade in se spet dvigne. Želim, da veste, da lahko iz nesreče nastanejo čudeži. Želim, da se potegnete za druge, da dvignete tiste, ki so padli, da sebe in njih spomnite, da smo več kot samo mi sami, da pripadamo veliko večji mreži, da ima to, kar počnemo, posledice, ki presegajo nas, in da največja rast prihaja iz spoznanja, kako zelo smo pomembni za svet kot celoto. Želim, da se ne bojite, da vas je strah. Da se spomnite, da je strah primeren in normalen ter včasih celo koristen. Želim, da se spomnite, da ste se že kdaj bali. Vendar ste preživeli. Namenjeno nam je, da v nesreči razpademo. Toda iz teh razbitih kosov lahko zgradimo nekaj novega, nekaj modrejšega in boljšega kot tisto, kar je bilo prej. To imate v sebi.«

Vsi smo kdaj tako ali drugače zlomljeni. Vsi razpadamo. Vendar je mogoče te koščke vzeti in jih prerazporediti v močnejšo verzijo sebe.

Psihologinja dr. Ema Kavanagh nas popelje na potovanje skozi psihološko literaturo in nam predstavi, kaj nam nevroznanost pravi o izrednem stresu. 

Kako biti zlomljen presega odziv boj ali beg; in se ukvarja z znanostjo o skupinskem povezovanju v kriznih razmerah in preučuje, kako bi bilo v neznosno težkem okolju izgorelost bolje obravnavati kot psihološko prilagoditev.

Gleda na to, kaj sledi po razpadanju, raziskuje znanstvena ozadja prilagajanja na težka okolja in kako nas, včasih, razpadajoči svet lahko vodi do ponovne izgradnje, ki je boljša kot prej.

Kot je bilo predstavljeno v Indipendentu, Telegrafu, Observerju, CNN-u in Timesu, nam dr. Kavanagh daje orodja, da prerastemo travmo in pove, kako se spet sestavimo, ko je najbolj potrebno.

Iz knjige:

»Spomnite se, da to, da jokamo, še ne pomeni, da nam ni uspelo. Samo zato, ker čutimo bolečino, še ne pomeni, da je vse izgubljeno. Da so včasih te solze in bolečina lahko prav tisto, kar nas po nesreči vodi naprej močnejše.

Želim, da se spomnite vsega, kar se je zgodilo, dobro in slabo. Želim, da se spomnite vsega, kar ste bili, šibki in močni. Želim, da razmišljate o sebi, o zgodbi svojega življenja, o glavnem junaku, ki pade in se spet dvigne.

Želim, da veste, da lahko iz nesreče nastanejo čudeži. Želim, da se potegnete za druge, da dvignete tiste, ki so padli, da sebe in njih spomnite, da smo več kot samo mi sami, da pripadamo veliko večji mreži, da ima to, kar počnemo, posledice, ki presegajo nas, in da največja rast prihaja iz spoznanja, kako zelo smo pomembni za svet kot celoto.

Želim, da se ne bojite, da vas je strah. Da se spomnite, da je strah primeren in normalen ter včasih celo koristen.

Želim, da se spomnite, da ste se že kdaj bali. Vendar ste preživeli.«

»To je knjiga za ta čas. Knjiga za razumevanje izgorelosti in sprožitev obnavljanja.«
- Profesorica Lucy Easthope

»Če končujete to leto z občutkom, da ste ranjeni in potolčeni, prosim preberite to zelo tolažilno kratko knjigo.«
- Sunday Times

o avtorici

Emma Kavanagh se je rodila leta 1978 v Walesu in trenutno z možem in dvema sinovoma živi v južnem Walesu. Izšolala se je za psihologinjo in po končanem študiju ustanovila lastno podjetje kot svetovalka za psihologijo, specializirano za človekovo delovanje v ekstremnih situacijah. Sedem let je zagotavljala usposabljanje in svetovanje za policijske enote ter osebje Nata in vojske po Združenem kraljestvu in Evropi. Za več informacij Emmi pišite na Twitter@EmmaLK.

 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...