Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Iskanje srečnega razmerja

Vadnica in vodnik v ljubezni za oba spola
Bernarda Gradišnik, Branko Gradišnik
Prelistaj
Iskanje srečnega razmerja -10%
21,60 € 24,00 € Prihrani 2,40 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,65 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-705-053-0
Ilustracije Ciril Horjak - Horowitz
Spremna beseda Bojan Varjančič Rajko
Urejanje Renate Rugelj, Samo Rugelj
Strokovni pregled Bojan Varjačić Rajko

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Branka in Bernarde Gradišnik je žanrsko raznolika, eklektična, a originalna. Menim, da gre za posrečeno zmes avtobiografije, samopomočniške in strokovne knjige. Posebnost formata je tudi občasno Bernardino vstopanje v Brankovo pripovedovanje, kar knjigo dodatno razgiba. Bernarda Branka predvsem dopolnjuje ali opominja na izpuščene vidike. Deluje kot žena, ki spremlja živahni moški pogovor in vsake toliko navrže kaj ostroumnega ali takega, kar dobrohotno razbije moška prepričanja in iluzije. Ali pa kot žena, ki bere za Brankom in ga korigira, kjer je to zares potrebno. Še najbolj ustrezna pa je verjetno primerjava s pojavom iz psihoanalize, v skladu s katerim Bernarda dopolnjuje Brankov opazujoči jaz in hkrati predstavlja realitetno preverbo, s tem pa prispeva k širitvi njegove zavesti. Iskanje srečnega razmerja je osebno obarvana knjiga, skozi katero boste Branka dodobra spoznali tudi v smislu njegovih skritih duševnih vzgibov. Je dokument sodobnega časa, saj vsebuje veliko sklicev na popularno in manj popularno (visoko) kulturo. Iskanje srečnega razmerja! Kako to razumeti? Med branjem knjige boste zaslutili v naslovu skrito zagonetnost in večpomenskost obravnavane tematike. Naj vam zaželim srečo pri iskanju, in da bi bili srečno najdeni!
– Bojan Varjačič, dr. sc., klinični psiholog in psihoterapevt,
iz spremne besede

»Vsako čustveno razmerje je kot kovanec z dvema platema. Vrhnja, ki v srečnem razmerju prevladuje, je vedra, vesela, ustrežljiva, prijazna. Spodnja pa (ponavadi) skriva negativne naboje istih čustev. Ta pridejo na plan, kadar komu prekipi, se mu kaj zameri, pa tudi v primerih, kadar imata udeleženca drugačno doživljajsko zaznavo: kar je za enega nedolžna pripomba, lahko drugi jemlje kot žalitev.«
– iz knjige

O AVTORJIH

Bernarda in Branko Gradišnik

BERNARDA GRADIŠNIK (1964) je na področju pisanja knjig debitantka, a že skoraj trideset let Brankova
navdihovalka. Svoj iztanjšani posluh za ljudi izkazuje tudi v diplomatskem poklicu. K Iskanju srečnega razmerja je poleg ključnega besedila Bernardina zgodba prispevala mnoge prepotrebne marginalije, brez katerih bi ostala knjiga napisana le napol.

BRANKO GRADIŠNIK (1951) piše in objavlja že več kot pol stoletja. Njegova pisateljska pot je iskanje izpovednosti, v kateri je iskrenost do Sebe uglašena s posluhom za Drugega. Leta 2018 je pri založbi UMco izšlo Iskanje izgubljenega zdravja, soroden priročnik »za vse, ki bi se radi ognili belih halj«. Ta se je prodal v več kot tisoč in manj kot milijon izvodih. Vse drugo o njiju in njunih pa zveste v tej enkratni knjigi.

O knjigi v drugih medijih

Jure Aleksič: Intervju v reviji Zarja/Jana z Bernardo in Brankom Gradišnikom: "Če imaš družino, imaš ves svet.", 23. 7. 2019

 

Recenzija Bukla

Branko Gradišnik, ki se v svojih številnih knjigah pisateljsko iskreno izpoveduje že več kot pol stoletja (nazadnje v uspešnici Iskanje izgub­ljenega zdravja), je tokrat k sodelovanju pritegnil še svojo ženo, Bernardo Gradišnik, ki je že skoraj trideset let njegova navdihovalka in je poleg samostojne zgodbe prispevala še številne vidne (in nevid­ne) pripombe in komentarje k besedilu. Kako tudi ne, v tej knjigi je namreč govora o razmerjih, o dvojini in o tem lahko posameznik res poda samo svojo stran kovanca, za celotno sliko pa sta potrebna dva. Ali kot je v spremni besedi zapisal Bojan Varjačič, klinični psiholog in psihoterapevt: Iskanje srečnega razmerja je osebno obarvana knjiga, skozi katero boste Branka (in Bernardo) dodobra spoznali tudi v smislu skritih duševnih vzgibov. Je dokument sodobnega časa, saj vsebuje veliko sklicev na popularno in manj popularno (visoko) kulturo in med branjem zaslutili v naslovu (in podnaslovu) skrito zagonetnost in večpomenskost obravnavane tematike.

Renate Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...