Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V tvoji bližini mi je lepo

Angelika Walser
V tvoji bližini mi je lepo
15,00 € 15,00 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-455-3
Naslov izvirnika In deiner Nähe geht es mir gut
Podnaslov izvirnika Warum Freundschaften lebensnotwendig sind
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Alenka Novak
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
150 g
100 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
ljubezen in spolnost

Založnik o knjigi

Prijateljstva nas osrečujejo in dokazano pomembno vplivajo na zadovoljstvo vseh starostnih skupin. Vendar je treba prijateljstva negovati. Tako kot vsake umetnosti, se je treba tudi umetnosti prijateljstva naučiti, se v njej izpopolnjevati in uriti. Zato se ne sklada z zakoni današnjega časa, ki človeka silijo, da bi vse dobil čim hitreje, čim ceneje in predvsem v čim večjo lastno korist. Knjiga nas spodbuja, naj znova odkrijemo pomen prijateljstva!

Prijateljstvo je tako samoumeven del našega življenja, da o njem redkokdaj razmišljamo. Prijateljice in prijatelji se skupaj smejejo in jočejo. Ob nas so, ko življenje postane težavno in pot strma. Z njimi in ob njih rastemo. Že antični moralni filozofi so vedeli, da je prijateljstvo eden najpomembnejših dejavnikov za srečno življenje. Toda kaj je pravo prijateljstvo? Po čem se razlikuje od drugih odnosov? So ženske in moški lahko prijatelji? In kako je treba gojiti nežno rastlinico prijateljstva, da bo lahko cvetela in uspevala? V nasprotju s težnjo po instrumentalizaciji in izrabljanju prijateljstva za določen namen nas avtorica s to knjigo vabi, da bi tudi v času individualizma znova odkrili pomen prijateljstva v zasebnem in družbenem življenju.

o avtorici

Angelika Walser, rojena 1968 v Stuttgartu, je študirala katoliško teologijo in germanistiko v Würzburgu in Münchnu, doktorirala je na Dunaju. Od leta 2015 je profesorica moralne in duhovne teologije na Univerzi v Salzburgu. Pred tem je bila učiteljica verouka, novinarka, sodelovala je pri dunajskih teoloških tečajih, predavala na visoki cerkveni pedagoški šoli v Kremsu pri Dunaju, kot strokovnjakinja za etiko je delovala na številnih javnih ustanovah. Je mati dveh hčerk in je leta 2014 pri avstrijski založbi Tyrolia izdala knjigo Otrok za vsako ceno? Neizpolnjena želja po otroku in umetna oploditev. Smernice.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...