Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Salon Kitty

Seksualna zgodovina tretjega rajha
Urs Brunner, Nigel Jones, Julia Schrammel
Salon Kitty Novo
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Zbirka Žametna Beletrina
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-298-223-2
Naslov izvirnika Kitty's salon
Podnaslov izvirnika Sex, Spying and Surveillance in the Third Reich
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Maja Prevolnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
430 g
425 strani
Tip knjige
zgodovina
Kategorije
zgodovina
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

V takšnem ozračju se bo morebiti najbolj tog diplomat sprostil in razkril koristne informacije.

Legendo o Salonu Kitty dobro poznajo zgodovinarji, filmski ustvarjalci in sploh vsi, ki jih zanima nacistična Nemčijo. Toda doslej je bilo malo preverljivih dejstev, kopičili pa so se miti, govorice ter legende. V osnovi gre zgodba takole: Salon Kitty je bil znan in ekskluziven berlinski bordel za prvovrstne VIP-stranke v weimarski republiki, pa tudi po Hitlerjevem vzponu na oblast. V njem so se vrteli pomembneži, od diplomatov, poslovnežev do vojaških in političnih osebnosti. Njegova madame Kitty Schmidt je bila pretkana in omikana gostiteljica, njena dekleta pa so slovela po svoji lepoti in uglajenosti. Toda salon je imel svoje skrivnosti. Po nacističnem prevzemu oblasti se je sprevrgel v prisluškovalno središče, kjer so s skritimi kamerami in mikrofoni pod taktirko Reinharda Heydricha, ki mu je sam Hitler pravil »mož z železnim srcem«, vohunili za obiskovalci s pomočjo posebej izurjenih vrhunskih prostitutk, ki so med rjuhami izvlekle skrivnosti iz mož, ki so krojili potek vojne.

o avtorjih

Nigel Jones, zgodovinar in novinar, je avtor osmih zgodovinskih knjig in biografij, vključno s priznanima biografijama Ruperta Brooka ter Patricka Hamiltona, Peace and War: Britain in 1914 (Mir in vojna: Britanija leta 1914) in Tower: An Epic History of the Tower of London (Tower: Epska zgodovina londonskega Towra). Kot velik poznavalec pesnikov prve svetovne vojne in vzpona nacizma ter fašizma med svetovnima vojnama je več let vodil tudi zgodovinske ture po zahodni fronti, Nemčiji in Italiji. Nekdanji namestnik urednika revije History Today in ustanovni urednik BBC-jeve revije History piše ter redno recenzira za ti dve reviji in druge nacionalne časopise ter revije in pogosto nastopa v televizijskih zgodovinskih dokumentarnih oddajah.

Urs Brunner je študiral zgodovino, politiko in književnost na züriški univerzi in ameriški univerzi v Kairu ter delal kot samostojni novinar. Po preselitvi na Tajsko je ustanovil podjetje za filmske vsebine in finance, ki je produciralo več celovečernih filmov. Trenutno sodeluje pri razvoju mednarodne televizijske serije o Salonu Kitty.

Julia Schrammel je avstrijska novinarka, ki je študirala komunikologijo na salzburški univerzi. Delala je na radijskih in televizijskih postajah, v državnem uradu za komuniciranje, zdaj pa kot svobodna novinarka piše za različne medijske hiše.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...