Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Čudež bioidentičnih hormonov

Michael E. Platt
Čudež bioidentičnih hormonov
23,90 € 23,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-6861-97-7
Naslov izvirnika The miracle of bio-identical hormones
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Jernej Zoran

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
280 g
263 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je zbirka napotkov za blaženje in odpravo cele vrste zdravstvenih težav, ki se lahko pojavijo zaradi hormonskega neravnovesja. Mednje sodijo menopavza, sladkorna bolezen, astma, debelost, migrenski glavoboli, fibromialgija, artritis, rak, tumorji maternice, endometrioza, primanjkljaj pozornosti in motnja hiperaktivnosti. Sloni na izkušnjah ameriškega zdravnika s petintridesetimi leti kliničnih izkušenj zdravljenja z bioidentičnimi hormoni – hormonskimi nadomestki, katerih biokemična zgradba je popolnoma enaka tistim, ki jih proizvaja človeško telo. To dejstvo omogoča pomembne prednosti pri zdravljenju in zmanjšuje potencialna tveganja.

Bioidentične hormone pripravljajo na podlagi receptov v lekarnah za vsakega človeka posebej in mu jih pošljejo na dom. Tako prihajajo bioidentični hormoni tudi v Slovenijo.

Hormoni nadzirajo vsak sistem v telesu in so ključni za zdravje ljudi, so izjemno močne snovi, zaradi katerih se lahko počutimo dobro ali pa zaradi njih zbolimo. Vplivajo na vsako celico v telesu. Prednosti naravnih hormonov v primerjavi s sintetičnimi so ogromne, a večina zdravnikov ve o tem le malo ali nič, saj skoraj vse njihovo znanje temelji na raziskavah, ki jih opravijo farmacevtska podjetja. Ta ne morejo patentirati naravnih izdelkov, zato se z bioidentičnimi hormoni ne ukvarjajo. Zdravniki, ki se spoznajo na bioidentične hormone, so dosegljivi tudi v Sloveniji.

Recenzija Bukla

Ameriški avtor, internist, ki slovi po precej inovativnem (ponekod tudi spornem) pogledu na nadomestno zdravljenje z naravnimi hormoni, je za pričujočo knjigo prejel kar nekaj nagrad in nominacij s področja alternativne medicine. V uvodnih poglavjih je zapisal, da knjiga pokriva širok spekter zdravstvenih težav, ki se pojavljajo zaradi hormonskega neravnovesja, od menopavze, sladkorne bolezni, do astme, debelosti, migrenskih glavobolov, pomanjkanja pozornosti, hiperaktivnosti in drugo, seveda pa se je treba za izboljšanje zdravja in počutja vedno posvetovati s svojim zdravnikom. Na podlagi dolgoletne klinične prakse dr. Platt bralcem predstavi številne zgodbe ljudi, ki so prišli v njegovo ordinacijo po nasvet, in tudi komentarje, zakaj jim je svetoval tako, kot jim je, in ponudi več splošnih ugotovitev za lažje razumevanje vloge hormonov v telesu. Zelo uporabno sporočilo knjige je, da moramo odgovornost za svoje zdravje vzeti v svoje roke in delovati preventivno in proaktivno.

Renate Rugelj, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...