Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dihaj

Nova znanost izgubljene umetnosti
James Nestor
Dihaj
34,90 € 34,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,05 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95257-2-2
Naslov izvirnika Breath
Podnaslov izvirnika The New Science of a Lost Art
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Katja Jenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
510 g
323 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
naravoslovje > znanost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ljudje običajno vdihnemo približno 50.000-krat na dan – brez premisleka. Pandemija Covida-19, ki je v zadnjem letu ohromil naše življenje, pa je v središče pozornosti postavila ravno bolezni dihal in se posvetila našim vdihom, ki se nam pogosto zdijo nekaj popolnoma samoumevnega.

Raziskovalni novinar in avtor priročnika Dihaj James Nestor se je za tehnike dihanja in celotni dihalni sistem začel zanimati že pred nekaj leti, ko mu je zdravnik priporočil, da se udeleži tečaja dihanja, s katerim si bo olajšal večkrat ponavljajoča se pljučnico in bronhitis.

Da bi spoznal načine, kako pravilno dihati, je Nestor prepotoval svet. Odgovor na vprašanje, kako izboljšati dihanje, je iskal v pariških katakombah, v številnih pulmoloških in ortodontskih laboratorijih ter pri praktikih starodavnih dihalnih praks.Desetletja raziskovanja in tisoče predihanih ur je strnil v to informativno, poglobljeno in dostopno napisano knjigo, ki je bila po mnenju urednikov portala Amazon najboljša poljudnoznanstvena knjiga leta 2020.

Recenzija Bukla

Tema pravilnega, naravnega dihanja (ki so ji v preteklosti posvečali veliko več pozornosti) v zadnjih letih pronica tudi k nam, saj smo o dihanju že dobili nekaj prevodnih knjig (denimo Dober dih). Resničen preboj na tem področju pa je lansko leto doživela knjiga Dihaj, ki jo je napisal ameriški raziskovalni novinar James Nestor. Pri tem je izhajal tudi iz osebne izkušnje, saj so ga že šest mesecev po rojstvu začeli hraniti s stekleničko, kasneje s kupljeno predelano hrano, kar je vodilo do pomanjkanja žvečenja, zavrtega razvoja kosti v zobnih lokih ter posledično do kronične zamašenosti nosu, ki mu je povzročalo različne bolezenske težave tudi v odraslosti. To ga je pripeljalo na tečaj pravilnega dihanja ter potem naprej v raziskovanje tega – na videz preprostega – področja. Potoval je po vsem svetu, svoja dognanja, kako je razvoj človeške civilizacije vplival na naše sedanje dihanje, s tem pa tudi naše življenje, ter kako lastno dihanje obrniti v svojo korist, pa je v knjigi Dihaj opisal tako metodično, da boste dihanju v prihodnje gotovo posvetili veliko več (zavestne) pozornosti.

Samo Rugelj, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...