Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Empatija

Pot do sebe in do drugega
Jesper Juul, ... [et al.]
Empatija

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Didakta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-261-462-1
Naslov izvirnika Empati
Prevod Lidija Liberšar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
370 g
200 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

O knjigi

Knjiga je jedrnat teoretičen in praktičen vodnik, ki vam pomaga izboljšati stik s sabo in drugimi ljudmi. Odgovarja na vprašanje; „Kaj je najpomembnejša in najbolj dragocena stvar, ki jo lahko storimo za današnje otroke".
Vsebino knjige sestavlja celovita in razumljiva teorija ter 12 vaj, ki so bile preizkušene v mnogih učilnicah, s strani učiteljev in študentov pedagogike. Knjiga je uporabna kot pripomoček, s katero lahko razvijete empatijo v sebi. V primerjavi z moraliziranjem, bodo vaši medosebni odnosi z uporabo empatije veliko kakovostnejši.
Jesper Juul je danski družinski terapevt, predavatelj in avtor, pa tudi oče in dedek, ki je že tri desetletja eden vodilnih avtorjev v razpravi o vzgoji otrok ter samosvoj in odločen zagovornik novih in boljših pristopov.
Poleg Jesperja Juula so vsebino knjige prispevali tudi Helle Jensen, Peter Hoeg, Jes Bertelsen, Michael Stubberup, Steen Hildebrand.

Recenzija Bukla

V več kot treh desetletjih terapevtskega dela je Juul, svetovno priznan danski strokovnjak za vzgojo otrok, svoje bogate izkušnje in temeljna načela svojega dela predstavil v številnih člankih, knjigah in priročnikih po vsem svetu. Med drugim je tudi vodja mednarodne mreže inštitutov FamilyLab, ki se aktivno ukvarja z izobraževanjem staršev in učitel jev, katere ustanovni član je od leta 2008 tudi FamilyLab Slovenija. Tokrat je Juul s skupino strokovnjakov zavil na področje empatije in sočutja, predvsem zato da bi otrokom (in njihovim staršem) pomagal odkriti notranji mir, čustveno ravnotežje in ozaveščen stisk s svojimi lastnimi občutki, mislimi in čustvi, s tem pa bi jim olajšal tudi stik in odnose z drugimi ljudmi v okolici. V priročniku je šesterica strokovnjakov uvodoma pripravila nekaj teoretičnih in praktičnih spoznanj s področja empatije, od vpliva družbe, družine in šole, ki lahko ustvarijo kakovostno učno in razvojno okolje ali pa tudi ne. Osrednji del knjige pa so namenili vajam za ozaveščanje temeljnih kompetenc od zavedanja telesa, ozaveščanja dihanja, srca in lastne ustvarjalnosti do toka zavesti ter povezovanja med njimi. Da bi laže našli pot do sebe in do drugega.

Renate Rugelj, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...