Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ičigo-ičie

Japonska umetnost doživljanja nepozabnih trenutkov
Héctor García, Francesc Miralles
Ičigo-ičie
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5334-4
Naslov izvirnika Ichigo-Ichie
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Nataša Müller
Urejanje Barbara Zych

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
200 g
133 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorja sta bralce po svetu najprej navdušila s knjigo Ikigaj; Japonska umetnost življenja. V tem priročniku nam odkrivata nov koncept, ki ima prav tako korenine v japonski kulturi in bo spremenil življenje milijonom bralcev.

Ičigo-ičie; Japonska umetnost doživljanja nepozabnih trenutkov je navdihujoča pripoved, ki nas uči, kako se otresti preteklosti in prihodnosti, da bo vsak trenutek nekaj edinstvenega; kako razumeti sinhronost kot pripomoček zavestne čarobnosti; ustvariti nepozabna srečanja v osebnem in poklicnem življenju; v življenje vključiti zen, ki se ga je Steve Jobs naučil od japonskega učitelja in je bil ključen za njegov uspeh; s čuječnostjo izboljšati odnose in odpreti vrata ustvarjalnemu toku, kadar ga potrebujemo.

o knjigi v medijih:

»Če zdaj večinoma že vsi vemo, da moramo, kot pravijo Japonci, za srečno, polno in dolgo življenje poznati svoj ikigaj, se pravi, tisto največjo strast, ki nas zjutraj požene iz postelje in daje smisel našemu življenju, je japonski koncept ičigo-ičie še nekoliko manj znan. Ičigo-ičie lahko prevedemo kot 'enkrat, eno srečanje', pa tudi 'priložnost ta trenutek'. Gre pa za to, da je vsako srečanje, vsako doživetje, vsak trenutek enkraten zaklad, ki se ne bo nikoli več ponovil. In če v njem ne uživamo, za vedno izgubimo priložnost.«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Španska avtorja smo že spoznali s knjigo Ikigaj, v kateri sta povzela razlog človekovega bivanja, tisti najgloblji smisel, ki nas neprestano žene dalje. V novi knjigi raziskujeta soroden koncept, ki ima prav tako korenine v japonski kulturi, a je mogoče manj znan. Ičigo-ičie, ki ga lahko prevedemo kot »enkrat, eno srečanje«, predstavlja ključ do ponovne ubranosti življenja in povezanosti z notranjim jazom. Kako do tega pridemo? Prekiniti moramo z nenehnim hitenjem in posledičnim stresom, ki mu je naša družba močno podvržena. Odklopiti moramo mobilne telefone in se prepustiti trenutku. Najboljši trenutek je vedno zdaj, in če ga ne užijemo, je zapravljen. Priročnik vas bo opomnil na minljivost trenutka, umet­nost prisotnosti, užitek dotika, okusa in vonja ter z malo sreče v vsak­danjo naglico vnesel malo miru.

Vanja Jazbec, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...