Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Prednost sreče

Zakaj so srečni ljudje bolj uspešni (in kako lahko postanete tudi vi)
Shawn Achor
Prednost sreče
25,90 € 25,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka IzObilje
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7090-36-9
Naslov izvirnika The Happiness Advantage
Podnaslov izvirnika How a Positive Brain Fuels Success in Work and Life
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Andrej Poznič
Uredil Kaja Regula

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
370 g
275 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zakaj so srečni ljudje bolj uspešni (in kako lahko postanete tudi vi)
Naša formula za uspeh je napačna!

Tradicionalna modrost pravi, da če bomo trdo delali, bomo bolj uspešni, in če bomo bolj uspešni, bomo posledično tudi bolj srečni. Če bomo le našli tisto dobro službo, napredovali na delovnem mestu ali izgubili tistih odvečnih pet kilogramov, bomo končno srečni. Toda nedavna odkritja na področju psihologije kažejo, da je ta formula v resnici obrnjena v napačno smer: sreča je predhodnica uspeha in ne obratno!

Kadar smo pozitivni, naši možgani postanejo bolj dejavni, ustvarjalni, motivirani, polni energije, odporni in produktivni.

To ni samo prazna mantra. Do tega odkritja so prišle številne temeljite raziskave s področja psihologije, nevroznanosti in preučevanja organizacij po celem svetu.

V knjigi boste spoznali 7 praktičnih načel:

- načelo prednosti sreče, ki nas nauči, kako prešolati um in svojo pozitivno naravnanost izkoristiti za izboljšanje učinkovitosti in kakovosti svojega delovanja;

- oporna točka in vzvod, s pomočjo katerega svoje dojemanje sveta (oporno točko) spremenimo na tak način, da nam bo dajalo moč (vzvod) za večjo osebno izpolnjenost in uspešnost;

- učinek tetrisa, s pomočjo katerega svoje možgane naučimo, da prepoznajo in izkoristijo priložnosti, ko se te pojavijo;

- pobiranje z dna, ki nas nauči, kako neuspeh uporabimo kot odskočno desko, da postanemo še bolj srečni in uspešni;

- Zorrov krog, ki nas nauči, kako svoj trud preusmerimo v majhne in izvedljive cilje, s čimer pridobimo moč, da postopoma osvojimo tudi večje;

- pravilo dvajsetih sekund, s pomočjo katerega že z malo dodatne energije spremenimo svojo pot najmanjšega odpora in slabe navade zamenjamo z dobrimi;

- vlaganje v odnose, ki nas nauči, kako žeti sadove vlaganja v enega največjih znanilcev našega uspeha in sreče – svojih odnosov.

V tej knjigi se Shawn Achor, ki je več kot desetletje živel, raziskoval in poučeval na univerzi Harvard, opira na lastne raziskave – vključno z največjo raziskavo o povezavi sreče in uresničevanja svojega potenciala, ki jo je s sodelavci opravil na Harvardu – in raziskave vodilnih psihologov, da bi popravil zlomljeno formulo uspeha.

S pomočjo zgodb in primerov, ki jih je nabral ob delu z vodji najuspešnejših ameriških podjetij, razloži, kako lahko svoje možgane reprogramiramo, da bodo postali bolj pozitivni in tako tudi bolj uspešni.

Ta svetovna uspešnica nas ne uči samo, kako postati srečnejši, da bi poslovno uspeli. Uči nas, kako žeti sadove pozitivnega pogleda na svet, tako da lahko dosežemo izjemne uspehe tako pri svojem delu kot v osebnem življenju.

SHAWN ACHOR je eden od vodilnih strokovnjakov za uresničevanje človeškega potenciala na svetu. Raziskoval in predaval je v dvainštiridesetih državah na vseh celinah, s čimer premošča razlike med znanostjo o sreči in njenimi učinki v vsakdanjem življenju. Izobraževal se je pri nekaterih od pionirjev na področju pozitivne psihologije in je kot asistent pomagal pri oblikovanju in vodenju znamenitega »programa o sreči«, ki je bil v njegovem času eden najpopularnejših na Harvardu.

Zdaj dela kot ustanovitelj in direktor raziskovalno-svetovalnega podjetja Aspirant, ki v svojih programih pozitivno psihologijo uporablja kot oporo individualnemu uspehu in oblikovanju bolj produktivnega delovnega okolja.

Njegove raziskave so bile objavljene v reviji Harvard Business Review, njegov TED govor pa je eden najbolj popularnih z več kot 15 milijoni ogledov. Njegova predavanja o znanosti sreče in uresničevanju svojega potenciala so bila deležna pozornosti številnih medijev; med drugim so o njih poročali New York Times, Boston Globe in Wall Street Journal ter na televizijah CNN in NPR.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...