Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vzponi iz brezna stiske

Kristina Martelanc
Vzponi iz brezna stiske
16,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Goriška Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-96632-82-6
Urejanje Majda Cibic

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
310 g
193 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjižno delo Kristine Martelanc Vzponi iz brezna stiske v sklopu devetih zgodb razgrinja široko paleto problemov družbeno zapostavljenih posameznikov, obremenjenih s psihološkimi težavami, ki jih povzročajo posilstvo, droge, alkohol, družinski konflikti in nerazumevanje okolja. V posameznih zgodbah gre za dinamično prepletanje problemov, ki pestijo današnjo družbo in s katerimi se avtorica kot socialna delavka srečuje na svoji službeni poti. V razgibanem realističnem in ekspresivno obarvanem jeziku zaživijo prizadeti junaki, ki v pogovoru z avtorico razkrivajo svojo najglobljo čustveno bolečino.

Recenzija Bukla

Kristina Martelanc je tržaška socialna delavka, zamejska Slovenka, ki se je usposobila za svetovalno delo z najbolj ranljivimi in odrinjenimi na rob družbe: brezdomci, alkoholiki, duševno in telesno zlorabljenimi, posiljenimi, pretepenimi in ponižanimi, z ljudmi, ki se znajdejo v stiski, na robu samomora. Martelančeva pripoveduje, kako jih je srečala in kako težko si je pridobila njihovo zaupanje. Občuteno govori o njihovi bolečini in trudu, da bi jim odvzela vsaj del bremena in pomagala, da stopijo na pot proti svetlobi. Ničesar ne olepšuje. Govori o izboljšanjih in številnih zdrsih nazaj. Priča o nuji brezpogojnega sprejemanja, ki ne pozna obsojanja, in o ohranjanju upanja, tudi kadar se zdi, da ne bo nikoli bolje. Opozarja na pomen institucij in točk, kamor se lahko zatečejo ljudje v stiski, predvsem pa na najpomembnejše: na osebnost svetovalca, na njegovo zmožnost so-čutenja in podarjanja spoštovanja ter človeške topline. Topla in srčna knjiga!

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...