Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Znanje je v tebi

Praktične vaje in rešitve za vsak dan
Ivan Bavčević
Znanje je v tebi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Chiara
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7060-07-2
Naslov izvirnika Znanje je u tebi
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Alja Gobec Tasi

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 12,5 cm
190 g
164 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

- Kdo si?
- S kom živiš, kaj počneš, kako si?

Življenju je vseeno, kaj si izbral, kaj dela tvoja osebnost z imenom in priimkom, zaradi česa trpi, na kaj je ponosna, kakšno zgodovino ima in kakšna pričakovanja. Življenje od tebe zahteva le, da se zaveš, da si vse to sam izbral. Da to občutiš in si pripravljen nositi posledice. Kajti, šele ko se tega zaveš, se ti posveti tudi, da edino ti lahko kaj spremeniš.

Čutiš razliko? Zdaj nisi več žrtev. Ne glede na okoliščine, ki jih preživljaš, se vedno lahko vprašaš: »Mi to koristi?« In če ti ne, se lahko odločiš, da boš v prihodnje ravnal drugače, da si ne boš več ustvarjal novih problemov. Tukaj in zdaj natančno veš, kaj moraš za to storiti, in prav vse potrebno imaš v tem trenutku pri roki. Tako živi Zavest, medtem ko se ego valja v depresiji in druge krivi za lasten propad.

Če je ego zgubljen, kaj se to tebe tiče? To nisi ti. Tvoja čustva, misli, spomini in travme so samo tvoj privid. Samo film, ki ga predvaja tvoj um. Ti si tisti, ki gleda ta film, ki dopusti ta čustva in izbere te misli. Ko se tega zaveš, postane življenje neskončno zanimivo. Z mislimi se lahko voziš kot z mestnimi avtobusi. Če te ne peljejo v pravo smer, enostavno prestopiš. Odvržeš vse, kar ni tvoje, z izdihom odpustiš, česar ne potrebuješ več. Brez analize, brez oklevanja in za vse večne čase.

Nehaj si domišljati, da sta življenje in duhovnost nekaj blazno resnega. Vse je le igra, zato si ničesar ne ženi k srcu, nikomur ne zameri. Bodi neugnan in razposajen kot otrok. Prepusti se toku, dopusti življenju, da ti prinese rešitev. Na slepo srečo odpri to knjigo, in dobil boš odgovor na zastavljeno vprašanje, dobil boš praktične napotke za vsak dan posebej. Ko prebereš sporočilo, zapri oči, globoko vdihni in si glasno oddahni: »Haaaaaaa …« Kaj občutiš? Se ti že pričenja svitati, kaj bi bilo najbolje storiti? Na ta način se vsak dan pogovarjaj sam s sabo, in zvedel boš, kdo si, spoznal boš, kakšno vsemogočno bitje v resnici si.

Recenzija Bukla

Priznani hrvaški učitelj duhovne rasti, terapevt in predavatelj namenja celotno knjigo ozaveščanju dejstva, da smo le mi tisti, ki kreiramo svoje življenje s prepričanji in mislimi. Res je, da (lahko) pogosto delujemo tako, kot smo se naučili v preteklosti, a to, kot Bavčević blagohotno opozarja in ozavešča, še zdaleč ni razlog, da tudi v sedanjosti delujemo tako, kot smo bili naučeni. Prepogosto namreč pozabljamo, pravi, da je edini trenutek, ki zares šteje, sedanji: ta, ki smo ga ustvarili s svojimi mislimi. Ko se zavemo veličine svojih lastnih zmožnosti, spoznamo, da lahko presežemo vse, kar nas je v preteklosti omejevalo na poti do sreče in notranjega miru. Seveda pot ni (vedno) lahka in gladka, a prav zato so tu napotki v obliki številnih vaj iz te knjige, preprosti, a na moč učinkoviti. Avtor daje v svojem delu veliko pozornost tudi meditaciji, saj lahko le v trenutkih tišine potujemo k sebi, tudi k vsem (fizičnim in čustvenim) bolečinam. Ko jih zavestno spustimo, napravimo v sebi nov prostor za novega sebe, za novo (spo)znanje … Knjiga, polna praktičnih napotkov za lepše in srečnejše življenje!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...