Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Gremo mi v tri krasne

Nataša Konc Lorenzutti
Gremo mi v tri krasne
22,95 € 22,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Zbirka Z(o)renja
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-272-574-7
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
410 g
278 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj vse se lahko zgodi na poletnem taboru v naravi, kjer se znajde druščina mladostnikov, ki so jih odrezali od sodobne tehnologije? Če upoštevamo, da ima vsak od njih svoje težave, nekateri zelo, drugi manj resne, je odgovor: marsikaj! Panični in agresivni napadi in izpadi, zdravstvene težave, prve simpatije, včasih smešni in kdaj čisto resni komunikacijski zapleti, celo pogrešan oče ...

V mladinskem romanu Nataše Konc Lorenzutti sledimo dvema pripovedovalcema, Valentini in Urošu, ki ga poznamo že iz knjige Avtobus ob treh. Vsak po svoje doživljata tabor, predvsem pa nam odstirata svoji zgodbi - Valentino zaznamujejo motnje hranjenja, Uroša pa nezdravo podleganje sodobni tehnologiji.

Recenzija Bukla

Se spominjate Uroša, fanta iz Ljubljane, ki ga je mama neko poletje poslala na počitnice na podeželje v knjigi Avtobus ob treh? Tiste počitnice so se pričele kot katastrofa, končale pa kot eden lepših spominov. To poletje je Uroš zajadral v najstništvo. Njegova mama ima sedaj novo kaprico: prepričana je, da preveč časa preživlja na telefonu, zato ga pošlje na razstrupljevalni tabor v neko puščo v hribih, brez telefona (!!!), z diktatorskimi vodniki, ki jih Uroš ne namerava ubogati. Ni mu všeč niti skupina neznanih vrstnikov, pa čeprav so vmes tudi luštne punce. Za povrh se mu takoj prilepi neki čudak, ki mu pove prav vsako svojo misel, tudi to, da se je že na avtobusu zaljubil v eno izmed deklet. Prav tisto, ki je všeč tudi Urošu! Dogajanje kmalu po jeznem začetku iz blede, enodimenzionalne slike pričenja pridobivati barve, ostrino, smisel, globino, toplino in značilni Urošev humor. Ko popušča telefonska abstinenca, Uroš opazi, da imajo vrstniki podobne, drugačne in še hujše težave – na tem taboru nihče ni kar tako. Odpirajo se mu novi svetovi, dobi izkušnje, tudi neprijetne, a dragocene, spoznava odtenke vrstniških bolečin, veselja in zmag, ki so mu, zapredenega v virtualni svet, ostajale nevidne. Pridobi prijatelje in prijateljice, nauči se pomagati v kuhinji in na kmetiji, vzpeti se v hribe, hrepeneti, napisati pismo na papir in se veseliti, ko ga prejmeš, odrekati se, dajati in prejemati, kar najboljšega imamo. Odmaknjenost od vsakdanjosti mu podari izostren pogled nase. Zabavna, lepa, navdihujoča zgodba za vse starosti!

Maja Črepinšek, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...