Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vrnitev mladega princa

Alejandro Guillermo Roemmers
Vrnitev mladega princa
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-04-0696-9
Naslov izvirnika El regreso del joven príncipe
Leto izdaje izvirnika 2008
Ilustracije Pietari Posti
Prevod Vesna Velkovrh Bukilica

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 13 cm
400 g
112 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
argentinsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tudi princi z oddaljenih planetov sčasoma odrastejo. Mladi princ, ki ni več zadovoljen s svojim majhnim planetom, se znova poda na raziskovanje vesolja. In tako se začne še eno izjemno potovanje v iskanju skrivnosti in radosti smisla življenja.

Vrnitev Mladega princa je navdihujoča zgodba, nadaljevanje priljubljene klasike, ki prekipeva od ljubezni in modrosti ter pokaže, kaj je pravo praznovanje življenja, kakršnega bi morali živeti v vsej svoji lepoti in veselju.


»Vrnitev Mladega princa je knjiga za vse starosti. Je preprosta in poetična zgodba, v kateri poskušam prenesti izkušnje in znanje, ki sem si ga nabiral skozi leta. Življenje si razlagam kot odlično priložnost, v kateri je najpomembnejša duhovna rast. Vsi si želimo ohraniti svojo nedolžnost, hkrati pa se sprašujemo, kaj storiti proti velikim krivicam, zlu, izdajam, ki se godijo po svetu …

Knjigo sem napisal v devetih dneh izolacije. Prišla je iz mojega najglobljega dela in poskuša dati nekaj odgovorov. Čeprav je prvotno krožila zgolj med omejeno skupino bližnjih in dragih ljudi, je kmalu spremenila svoj načrt. Zanimanje in navdušenje, ki ga je ustvarila, tako posvečam vse širši javnosti. Zaradi odziva bralcev sem razumel, da moram deliti to iskanje in življenjsko izkušnjo. Da moram deliti razvoj lastnega življenja.

Učinek pisanja pričujoče knjige je bil popolnoma preobražujoč: omogočil mi je, da se iz žalostnega in depresivnega človeka spremenim v uspešnega in srečnega človeka.«
A.G.Roemmers

Recenzija Bukla

Mali princ, ki ga je Antoine de Saint-Exupéry napisal med bivanjem v enem newyorških hotelov in ki je v knjižni obliki prvič izšla leta 1943, je eno tistih klasičnih del, ki je preraslo knjižne okvire in postalo popkulturna referenca, na katero se sklicujejo mnogi misleci, od psihoanalitkov do filozofov. Vendar pa do nedavnega nihče ni pomislil na čisto preprosto vprašanje: kaj se je v prihodnosti zgodilo s tem malim princem, ki je kraljeval na svojem planetu? Argentinskemu pisatelju in poslovnežu Alejandru G. Roemmersu pa ta ideja ni dala miru, zato se je pred nekaj leti odločil (literarno) raziskati, kaj bi se zgodilo s taistim princem, če bi se kot mladenič – torej Mladi princ – znašel na Zemlji. Prvoosebni pripovedovalec tako med vožnjo po Patagoniji naleti na ležečega mladca ob poti, vzame ga v avto, začneta se pogovarjati, njuna debata pa začne kmalu dobivati čudne dimenzije, saj mladenič ne razume povsem metaforičnega pomena posameznih besed, daje nenavadne izjave (do Zemlje sem imel sedem vmesnih postankov na meteoritih ipd.), in nasploh kaže, kot da ni s tega planeta. No, seveda, res ni, kajti to je nekdanji mali princ, ta knjiga pa je rahločutna zgodba o njegovih mladostniških prigodah ter nadaljnjem iskanju smisla lastnega bivanja.

Samo Rugelj, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...