Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

Bogdan Novak
Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo
19,99 € 19,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Didakta
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-261-534-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2020

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 12,5 cm
127 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Novakov roman Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

»Baba,« sem mu rekel, »očka, zakaj morajo biti vojne? Zakaj eni ljudje ubijajo druge?« »Ne vem,« je rekel in pomislil. »Ljudje se že od nekdaj pobijajo med seboj. Mogoče je to v nas tako, kot je med zvermi, da napadajo druge živali in da branijo svoje ozemlje. Morda res nismo nič boljši od zveri. Eni ubijajo, drugi smo žrtve.«

Harun Hallaj je običajen sirski deček, ki se z mlajšim bratcem in prijatelji rad igra na ulicah Alepa, vse dokler v državine izbruhne državljanska vojna in je družina primorana zbežati v tujino. V strahu za lastno življenje se družina Hallaj poda na nevarno in tvegano pot v obljubljeno Nemčijo ...

Bogdan Novak je eden najbolj priljubljenih in branih slovenskih pisateljev. Njegova najbolj znana dela so: epska serija Lipa zelenela je (1997-2000), romani Niki (2005), Babje leto (2006) in Pasja grofica - resnična Napoleonova ljubezen (2007) ter vrsta del za mladino in otroke. Živi in ustvarja v Čagoščah na Dolenjskem.

Recenzija Bukla

Zgodba sirske družine Hallaj, kjer oče Fadi, strojni inženir, dela v avtomehanični delavnici in obožuje audije, mama Fatima pa skrbi za družino in dva sinova: dvanajstletnega Haruma in mlajšega Hasana. Zaradi vojaškega napada, v katerem bi Hasan skoraj umrl, se družina odloči zapustiti Sirijo in si ustvariti novo življenje v nemškem Ingolstadtu, kjer je oče Fadi študiral. Spremljamo njihovo večtisočkilometrsko potovanje, trpljenje in mukotrpno pešačenje ter bivanje v begunskih taboriščih. Prečkajo tudi Slovenijo in po nekajmesečnem potovanju prispejo v želeno Nemčijo. Bridka in pretresljiva zgodba o ljudeh, ki so morali zapustiti svoje domove, korenine in spomine ter zbežati v negotovost, se soočiti z mnogimi nevarnostmi, ponižanji in zlorabami. A so na svoji poti srečali tudi dobre ljudi in organizacije, ki so jim pomagale in z njimi ravnale človeško, spoštljivo in sočutno.

Sonja Juvan, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...