Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pismo za kralja

Tonke Dragt
Pismo za kralja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Zala
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6994-13-2
Naslov izvirnika De brief voor de Koning
Prevod Mateja Seliškar Kenda

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 16,5 cm
770 g
408 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pozno ponoči, sredi priprav na posvetitev v viteza, šestnajstletnega Tiurija zmoti prošnja za pomoč. Njegova odločitev je usodna. Prelevi se v sla s skrivnostnim pismom za kralja Unauwena onkraj gorovja. Od njega je odvisna usoda kraljestva. Mu bo uspelo prepotovati temačne gozdove, prebroditi reke in premagati gorovja? Se otresti sovražnikov, ki bi za pismo ubijali, in zaupati pravim ljudem, ki bi mu nesebično pomagali? Kako naj izpolni težko nalogo, ne da bi se izdal, kdo je, in vendar ostal zvest svojemu poslanstvu?

Vznemirljiva in prelepa zgodba o viteštvu, pogumu, zvestobi, tudi o prijateljstvu ter spoznavanju sveta in samega sebe. Zgodba o popotovanju junaka, ki ga oblikuje in odlikuje boj proti zlemu – o čemer govorijo vse največje legende.

O avtorici
Tonke Dragt (1930), z viteškim nazivom odlikovana nizozemska pisateljica in likovnica, je pred 50 leti napisala in ilustrirana pričujoči kultni roman za mladino, ki ima zveste navdušence že v več kot 15 deželah in zajeten kupček nagrad.

Najpomembnejše nagrade: nagrada mladinski roman leta (1963), nagrada zlato pero (1963), državna nagrada Nizozemske za mladinsko literaturo (1976) in najuglednejša, redko podeljena nizozemska nagrada: pero peres (2004).


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...