Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pri Kamnitem stolpu

Zgodbe s konca kamene dobe, 4. del
Sebastijan Pregelj
Pri Kamnitem stolpu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Miš
Zbirka Zgodbe s konca kamene dobe
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-305-7
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Jure Engelsberger
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 15 cm
270 g
93 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Brin in Črna prispeta k morju, kjer dobita nove prijatelje in spoznavata življenje na obali. Zgodbe o velikanih in deželi skrivnosti ju tako prevzamejo, da hočeta na drugo stran morja, toda ustavi ju slaba novica. Drzna je padla v Golobradove roke. Brin, Črna in novi prijatelj Val so edini, ki jo lahko rešijo.

Pri kamnitem stolpu je četrta knjiga iz zbirke Zgodbe s konca kamene dobe, ki jo podpisuje tandem Sebastijan Pregelj in Jure Engelsberger. Glavna junaka Brin in Črna v njej raziskujeta obmorske kraje, v napeti reševalni akciji pa iz Golobradovih krempljev rešita prijateljico Drzno. Črnobele ilustracije še poudarijo napeto vzdušje, knjiga pa se, tako kot njene predhodnice, konča s poučnimi opisi nekaterih pojmov in predmetov, ki spremljajo zgodbo.

O zbirki

Zbirka Zgodbe s konca kamene dobe je namenjena bralcem konca prvega ter tistim v drugem bralnem obdobju. Primerna je tudi za oklevajoče bralce drugega in tretjega bralnega obdobja. Tematika življenja koliščarjev je predstavljena skozi ravno prav napete zgodbe dečka Brina. Posebna odlika knjig v tej zbirki so dodatki, kjer so razloženi posamezni pojmi iz tistega časa in navedeni viri, ki dokazujejo, da so zgodbe ustvarjene na podlagi pravih zgodovinskih dejstev. Ilustracije Jureta Engelsbergerja s črno-belo govorico dopolnjujejo zgodbe in dopuščajo domišljiji mladih bralcev prosto pot. To je zbirka, ki ni le kratkočasno branje, uporabna je tudi za popestritev pouka.

Recenzija Bukla

Četrta knjiga v seriji Zgodb s konca kamene dobe naše odraščajoče junake, Brina in Črno, popelje še dlje od razis­kovanja domačega jezera. Prepričana sta da se svet ne konča za najvišjimi gorami in veliko slano vodo, zato se ob koncu zime odpravita na nevarno pot k morju, ribičem in solinarjem. Tam spoznata nekaj novih prijateljev in se drzno podata več nevarnim dogodivščinam naproti. Na koncu pa so za pozorne bralce tudi poučne notice o pomenu pridobivanja soli, prazgodovinskih megalitskih templjih in Unescovem programu ohranjanja svetovne dediščine.

Renate Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...