Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

V ujetništvu

Ognjeno pleme, knj. 2
Igor Karlovšek
V ujetništvu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Miš
Zbirka Ognjeno pleme
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-367-5
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Marina Gabor
Spremna beseda Miha Pohar
Urejanje Tina Bilban

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14 cm
330 g
255 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vojska Slovanov pod Ognjenovim poveljstvom je vedno močnejša. A bizantinski cesar Mavricij ničesar ne prepušča naključju. Njegovi vojaki prestrežejo Ognjenove otroke, ki postanejo talci v cesarski palači. Ajda, Mila in srboriti trojčki pa se niso pripravljeni podrediti cesarjevim načrtom. Jim bo uspelo uiti izza zidov mogočnega Konstantinopla?

Mladinska fantastika, postavljena v čas in prostor preseljevanja narodov konec 6. stoletja. Avtor postavi v središče dogajanja pet otrok poveljnika slovanske vojske, ki so, medtem ko oče širi slovansko ozemlje proti zahodu, na milost in nemilost prepuščeni naklepom njegovih nasprotnikov, ki v otrocih vidijo sredstvo za izsiljevanje. A Ognjenovi otroci še zdaleč niso lahek nasprotnik: pretkana zdravilka Ajda, prelepa Mila, ki ji sledijo vse živali, in trojčki – mojstri prače, loka in meča, mislijo še dolgo ostati pri življenju. V napetem romanu avtor ujame burno dogajanje tega zgodovinskega obdobja in ga preplete s svojo domišljijo.

Recenzija Bukla

Ognjenovi otroci, pametna Ajda, lepa Mila in divji trojčki Vuk, Vlad in Plamen, se na popotovanju po neznanih krajih vzhodnoevropske ravnice v drugi knjigi znajdejo v mestih in časih, ki jih poznamo iz zgodovinopisja. Vojska bizantinskega cesarja Mavricija po nesrečnem naključju ujame glavne junake in jih za visokimi zidovi Konstantinopla skuša izkoristiti za svoje načrte, a ponosni potomci slovanskega poveljnika se ne dajo zlahka premamiti. Seveda jih očara najmogočnejše mesto evropskega srednjega veka, a njihova srca so svobodna in bolj kot vse si želijo srečanja z očetom, zato v ujetništvu premeteno skujejo načrt za pobeg. Karlovšku je tudi v drugo uspelo združiti zgodovinska dejstva in družinsko dramo malih junakov v kompleksno pripoved, ki bralca vleče naprej, da komaj čaka nadaljevanj.

Renate Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...