Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ponižno vodenje

Moč odnosov, odprtosti in zaupanja
Edgar H. Schein, Peter A. Schein
Ponižno vodenje
22,50 € 22,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,68 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-278-513-0
Naslov izvirnika Humble leadership
Podnaslov izvirnika The Power of Relationships, Openness, and Trust
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Niki Neubauer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
250 g
187 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > ekonomija
psihologija in psihiatrija > socialna psihologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ponižnost kot temelj vodenja

Tradicionalno vodenje se že tisočletja opira na strog sistem hierarhije, ki med sodelavce vnaša nepotrebno razdaljo. Čeprav je v preteklosti tovrsten sistem deloval, se je v 21. stoletju pojavila potreba po drugačnem vodenju, ki ga avtorja knjige, oče in sin, utemeljujeta kot ponižno vodenje. Knjiga s številnimi primeri iz prakse in predlogi za vaje prinaša pomembna spoznanja vsem, ki bi želeli človeka postaviti pred sistem.

Ponižno vodenje predstavlja prelom z dolgo tradicijo vodenja s strogim sistemom hierarhije. Obenem koncept pomembno poudarja, da tudi druga skrajnost, ki jo predstavljajo povsem intimni odnosi, za večino situacij, kjer je potrebno vodenje, ni primerna. Avtorja nas po svoji teoriji vodita s primeri, ki segajo od političnih (singapurska oblast) do službenih (različna uspešna ameriška podjetja), dotakneta pa se tudi naših vsakdanjih odnosov. Knjiga je interaktivnega značaja, saj vsebuje različne vaje, ki nam pomagajo pri utrjevanju odnosov in naše voditeljske vloge. Ne glede na naravo vodenja, pa naj gre za službeno, politično, družinsko ali prostočasno, nas Ponižno vodenje seznanja s sodobnimi in modrimi načini delovanja.

Recenzija Bukla

Ustrezno in učinkovito vodenje v različnih organizacijah ostaja ena ključnih veščin, ki zagotavlja kakovostno delovanje ter (pri nekaterih organizacijah) tudi njihov obstoj in ustrezen razvoj. Avtoritativen princip, pri katerem vodja postreže z jasnimi navodili glede nadaljnjega dela, drugi pa jih začnejo izpolnjevati brez podvprašanj, se je v sedanjosti že precej izpel, Edgar H. Schein, avtor pristopa ponižnosti (napisal in objavil je že nekaj knjig s tem osnovnim naslovom), pa promovira bolj nežen, skromen ter v sodelavce in njihove sposobnosti zazrt pristop. Deloma to izhaja iz avtorjevega poklicnega ozadja (bil je profesor na Tehnološkem inštitutu Massachusettsa, kjer je že sam po sebi prisoten bolj akademsko usmerjen model vodenja), delno pa iz spremenjenih družbenih okoliščin v zadnjem obdobju, kjer aktualna stvarnost ne dovoljuje več staromodnih vodstvenih pristopov, saj ti pri mlajših generacijah hitro naletijo na aktiven ali vsaj pasiven odpor. Knjiga, ki z navajanjem različnih primerov zagovarja uporabljanje mehkejšega principa komuniciranja v različnih skupnostih.

Samo Rugelj, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...