Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pot v svobodo

Z metodo opuščanja
David R. Hawkins
Pot v svobodo
27,00 € 27,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,81 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7090-98-7
Naslov izvirnika Letting go
Podnaslov izvirnika The Pathway of Surrender
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Maša Jelušič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
420 g
320 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija > socialna psihologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dr. Hawkins si je v desetletjih svoje klinične psihiatrične prakse predvsem prizadeval najti najučinkovitejše metode za odrešitev človekovega trpljenja v vseh njegovih oblikah.

Notranja metoda prepustitve, ki je opisana v tej knjigi, ima veliko praktičnih koristi in je uporabna na prav vseh področjih človekovega življenja: fizično zdravje, ustvarjalnost, finančni uspeh, čustveno celjenje, poklicni uspeh, odnosi, spolnost in duhovna rast. Izvajamo jo lahko kar med vsakodnevnimi opravili.

Z metodo opuščanja lahko odklenemo naravno prirojene sposobnosti za srečo, uspeh, zdravje, dobro počutje, intuicijo, brezpogojno ljubezen, lepoto, notranji mir in ustvarjalnost.

Ta stanja in sposobnosti so v nas vseh. Niso odvisni od zunanjih okoliščin ali osebnih lastnosti; ne potrebujejo prepričanj ali verskega temelja. Nobena skupnost ali ureditev si ne lasti notranjega miru, saj pripada človeškemu duhu že zgolj zaradi narave našega izvora.

Avtorjevo sporočilo je univerzalno sporočilo vsakega velikega učitelja, modreca in svetnika: »Nebeško kraljestvo je v vas; kar iščete, se ne razlikuje od vas.«

Opuščanje občutite, kot bi v vas mahoma popustil notranji pritisk ali kot bi odvrgli utež. Deluje torej kot nekakšno olajšanje, ki je pospremljeno s takojšnjim občutkom lahkotnosti. Odleže vam in počutite se srečnejše ter svobodnejše. Občutek je občasno izkusil že vsakdo, saj gre za splošno razširjen mehanizem uma.

Dober primer je naslednja izkušnja. Ste sredi intenzivnega prepira; ste jezni in prizadeti, ko vas nenadoma prešine, da je vse skupaj neumno in smešno. Začnete se smejati. Pritisk popusti. Opomorete si od jeze, strahu in občutka, da so vas napadli, in nenadoma se počutite svobodno in srečno.

Pomislite, kako čudovito bi bilo, če bi to lahko storili kadar koli, kjer koli, ne glede na to, kaj bi se vam zgodilo. Vselej bi se počutili svobodno in srečno in vaši občutki vas nikoli več ne bi spravili v kot.

To je smisel metode: da se zavestno in po svoji lastni volji ne obremenjujete z neprijetnimi čustvi. Vi ste tisti, ki odločate, kako se boste počutili, in nič več niste na milost in nemilost prepuščeni svetu ter svojim odzivom nanj. Nič več niste žrtev.

Knjiga je neprecenljivi vir za vse strokovnjake, ki delujejo na področjih duševnega zdravja, psihologije, medicine, samopomoči, duhovnega razvoja in zdravljenja od odvisnosti.

o avtorju

DAVID R. HAWKINS je bil direktor inštituta za duhovne raziskave, priznan kot pionir raziskav na področju zavesti in cenjen avtor, predavatelj, zdravnik in znanstvenik. Bil je svetovalec katoliškim, protestantskim in budističnim samostanskim redom; gostoval je na različnih velikih televizijskih hišah in na radijskih programih ter veliko predaval vsepovsod, v Westminstrski opatiji, na Oxfordskem forumu, na univerzi Notre-Dame in na Harvardu. Spoštovan je kot učitelj višje zavesti, ki so mu nadeli naziv »Vodilni in najpomembnejši učitelj poti do razsvetljenja«. Svoje življenje je posvetil izboljšanju človeštva. Umrl je leta 2012.

Recenzija Bukla

D. R. Hawkins (1927–2012) je bil ameriški zdravnik, psihiater in duhovni učitelj, ki je za časa življenja napisal mnogo knjig s katerimi je propagiral svoje videnje izboljševanja kakovosti živ­ljenja. Pot v svobodo je njegova knjiga iz leta 2012, kjer Hawkins po izjemnem, antologijskem uvodu, v katerem na dveh straneh popiše seznam različnih (alternativnih) metod osebnostne in duhovne rasti, h katerim se zateka moderni človek, pri tem pa se srečuje z različnimi »strokovnjaki«, v nadaljevanju predstavi svojo metodo, metodo opuščanja. To uporabniku razloži tako, da mu sugerira, naj si predstav­lja, da je sredi resnega in intenzivnega prepira, zaradi katerega je jezen in prizadet. Nenadoma pa ga prešine, da je vse to, zaradi česar se prička, v resnici smešno, morda celo neumno. Tako iz nesoglasij posameznik lahko hipoma preide v smeh, zaradi česar pritisk popusti, tako da si lahko opomore od zamere, strahu in občutka, da je bil napaden, zato se nenadoma počutite svobodne in srečne. Če bi to lahko storili vedno, v vsaki kritični situaciji, trdi Hawkins, bi se lahko (skoraj) vselej počutili svobodne in srečne, naši občutki pa nas ne bi več spravljali v kot. To je tudi smisel te metode: da se zavestno in po svoji lastni volji ne obremenjujemo z neprijet­nimi čustvi. Uporabna knjiga za vsakdanje tegobe v stresnem času!

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...