Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zgodba o sebi

Uporabite modrost eneagrama in postanite to, kar v resnici ste
Ian Morgan Cron
Zgodba o sebi
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka NeZaVedno
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7184-12-9
Naslov izvirnika The Story of You
Podnaslov izvirnika An Enneagram Journey to Becoming Your True Self
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Anaja Sever

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
330 g
227 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija
psihologija in psihiatrija > socialna psihologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ian Morgan Cron, avtor knjižne uspešnice Pot k sebi, v tem preobražajočem vodniku razkriva še več modrosti eneagrama – starodavnega sistema za razvrščanje tipov osebnosti – in nam pojasni, kako vsak od nas živi v zgrešeni zgodbi, ki nasprotuje širši zgodbi božje milosti o tem, kaj nam je namenjeno postati.

Ian Cron, ki se pri tem opira na svojo psihoterapevtsko izobrazbo in lastne izkušnje, razloži, kako:

  • na novo napisati svojo zgodbo o tem, kdo smo,
  • se osvoboditi tiranije nezavednih sporočil, ki smo jih ponotranjili kot otrok,
  • in preseči omejujoče vedenjske vzorce, ki nam preprečujejo, da bi našli svoj pristni jaz.

Avtor nam učinkovito pokaže, kako lahko vsakdo preseže zmotne predstave o sebi, uporabi edinstveno moč svojega eneagramskega števila, da uresniči svoje pristne potenciale, ter se preneha žalostiti zaradi življenja v napačni zgodbi. Ta knjiga, v kateri boste našli ogromno primerov ljudi, ki so si izboljšali življenje, je vodnik po modrosti eneagrama, s katero boste doživeli globoko notranjo preobrazbo, celjenje in radost.

Čas je, da na novo napišete zgodbo o sebi in odkrijete svobodo pristnosti!

»Ljudje smo nepoboljšljivi pripovedovalci. Pripovedujemo zgodbe o neuspehu, zgodbe o uspehu, zgodbe, ki so dolge, kratke, izmišljene, dolgočasne, neverjetne, pristranske in še in še. Zakaj so zgodbe tako mogočne in vseprisotne? Zato, ker je od njih odvisno naše preživetje. V trenutku, ko pridemo na svet, začnemo ustvarjati zgodbo, ki nam pomaga osmisliti boleče stvari, ki se nam zgodijo. Ne podcenjujte majhnih otrok. Zelo pametni so. Ne le da razumejo sporočila svoje družine in vrstnikov o tem, kdo so in kaj pričakuje svet od njih; oklenejo se jih. Sčasoma začnejo na podlagi teh izkušenj in nezavednih sporočil ustvarjati do potankosti izdelano zgodbo o svoji identiteti in vrednosti, zgodbo, ki se globoko zakorenini v njihovo srce. To je zgodba, ki nam je kot otrokom pomagala vedeti, kdo moramo biti in kaj moramo početi, da se bomo počutili varno. Mnogi terapevti pravijo, da na temelju te zgodbe, ki si jo pripovedujemo, dejansko zgradimo svoje življenje. Oblikuje našo identiteto in osebnost. Ampak bistvo je tole: te zgodbe so miti. V otroštvu so nam seveda prišle prav, bile so celo nujne. A če jim nekritično verjamemo tudi kot odrasli, nam začnejo povzročati težave. Kot je nekoč zapisal Carl G. Jung: »Popoldneva svojega življenja ne moremo živeti po jutranjem programu svojega življenja; kajti kar je bilo dobro zjutraj, zvečer ne bo več, in kar je bilo zjutraj resnica, bo zvečer postalo laž.« Kar nas je podpiralo v otroštvu, nas omejuje kot odrasle. Čas je, da opustimo staro zgodbo o sebi. Zmorete, in to knjigo sem napisal, da vam pokažem, kako. Kot je nekoč napisal Mo Willems, avtor otroških knjig: Če se kdaj znajdeš v napačni zgodbi, odidi iz nje.« - iz knjige

Recenzija Bukla

»Vesolje je zgrajeno iz zgodb, ne iz atomov« je citat, ki stoji na začetku knjige Zgodba o sebi. Kakšno zgodbo o sebi delimo s svetom? Smo v njej zares res­nični mi? Avtor pravi, da smo si napisali o sebi zmotne zgodbe, ki so nam pomagale osmisliti boleče otroštvo, kasneje pa so postale ovire za našo rast. Da razrešimo to zmoto, nam avtor ponuja sistem različnih tipov osebnosti – eneagram, ki ljudem pomaga, da se bolje spoznajo in napišejo drugačno zgodbo o sebi. Eneagram je priročno orodje za razumevanje sebe in drugih. Devet tipov različnih osebnosti razkriva tudi devet nesrečnih/uničujočih zgodb, ki jih ponotranjimo v otroštvu. Devet arhetipskih zgodb, ki so skupne vsem ljudem, predstavljajo izzivalec, mirovnik, izboljševalec, pomočnik, uspešnež, romantik, preiskovalec, privrženec ter navdušenec. Avtor pove, da lahko vse napisano strne v eno samo dejstvo: »Osebna preobrazba se začne s preobrazbo naše zgodbe o sebi.« Zgodbe o osebni preobrazbi imajo štiri skupne elemente: prepoznaj, priznaj, prebudi se in napiši na novo. Sprememba zgodbe pa ni enkratno dejanje, temveč vseživljenjsko delo. 

Sabina Burkeljca, Bukla 171–172

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...