Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Mejna osebnostna motnja za telebane

Charles H. Elliott, Laura L. Smith
Mejna osebnostna motnja za telebane
24,96 € 24,96 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Pasadena
Zbirka Za telebane
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6661-46-1
Naslov izvirnika Borderline Personality Disorder for Dummies
Prevod Emanuela Malačič Kladnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 18,5 cm
700 g
380 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Očarljiva, vznemirljiva, zaupna, inteligentna in zabavna oseba se nenadoma spremeni v nesramno, leno, jezno, samouničujočo in mračno – radikalna in takojšnja sprememba brez očitnega razloga. Kaj povzroča tako nepredvidljive vzpone in padce od strahu do besa in intimne bližine do oddaljenosti, ter dramo in propad, ki so za nekatere del vsakdana? Mejna osebnostna motnja (MOM) ali borderline osebnostna motnja je najpogostejša in najbolj uničujoča osebnostna motnja, ki v zmedo in obup pahne tako tiste, ki za njo trpijo, kot tudi njihove bližnje.

Ta knjiga vas bo popeljala v svet MOM in vam pokazala, kaj v resnici pomeni živeti s to motnjo. Za razliko od nekaterih drugih knjig in člankov o MOM se trudi ohranjati sočuten in prijazen pogled na ljudi, ki za to motnjo trpijo. Morda jo berete, ker veste ali sumite, da imate MOM ali nekatere njene simptome. Če je tako, se boste z branjem lahko izdatno poučili o MOM, njenih vzrokih in učinkovitih načinih zdravljenja.

Morda pa ste bralec, ki skrbi za ali ljubi nekoga s to motnjo. Ob branju te knjige boste odkrili, zakaj se ljudje z MOM vedejo tako, kot se, spoznali pa boste tudi, kako se jim lahko približate in jih bolje razumete. In ne nazadnje, četudi niste v tesnem odnosu z osebo, ki trpi za MOM, imate morda sodelavca, soseda, šefa ali znanca s to motnjo ali vsaj nekaterimi njenimi najpogostejšimi simptomi. Celo bežen odnos z nekom, ki ima to motnjo, je lahko presenetljiv izziv. S to knjigo boste laže razumeli, kaj se dogaja in kako se lahko soočate s težavami, ki jih prinaša MOM.

Če ste terapevt, lahko s pomočjo te knjige obogatite svoje razumevanje MOM. Izvedeli boste, kako se soočati s težavnimi terapevtskimi vprašanji. Ugotovili boste tudi, kako postavljati meje in hkrati skrbeti zase in za svoje kliente.

Recenzija Bukla

Mejna osebnostna motnja (MOM) ali borderline osebnostna motnja je najpogostejša in najbolj uničujoča osebnostna motnja, ki v zmedo in obup pahne tako tiste, ki za njo trpijo, kot tudi njihove bližnje. Kaj se zgodi, da se včasih očarljiva, vznemirljiva, inteligentna in zabavna oseba nenadoma spremeni v nesramno, jezno, samouničujočo in mračno? Kaj povzroča tako nepredvidljive vzpone in padce od strahu do besa in od intimne bližine do oddaljenosti sta med drugimi raziskovala tudi avtorja priročnika, oba mednarodno priznana klinična psihologa z dolgoletnimi izkušnjami zdravljenja različnih duševnih in čustvenih motenj. Svoje znanje sta združila v pričujočem priročniku, in v znani maniri za »telebane« vsako težavo (tudi psihološke narave) obdela sistematično in razumljivo, resno in poglobljeno. Namenjena je vsem, ki se s takimi ljudmi srečujejo v svoji bližnji ali širši okolici in bi radi vedeli kako z njimi ravnati.

Renate Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...