Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Povej, stric Willi

Pogovor o velikih vprašanjih življenja
Anselm Grün, Andrea Larson
Povej, stric Willi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0348-7
Naslov izvirnika Sag mal, Onkel Willi
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Klementina Logar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
320 g
158 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Resnično se veselim, da ti bom zastavljala osebna vprašanja in te kot človeka spoznala z nove plati. Poleg tega upam, da bom od tebe deležna te ali one modrosti, ki si jo morda odkril v tihoti samostana. V tihoti, ki sem jo kot mama treh otrok v svojem vsakdanjiku popolnoma izgubila. Komaj čakam, da bom videla, kako se najine izkušnje in življenjska načela prekrivajo, kako se morda dopolnjujejo ali si celo nasprotujejo.«

P. Anselm Grün in njegova nečakinja Andrea Larson bi težko živela bolj različno. V pismih, ki sta si jih izmenjala in so objavljena v tej knjigi, spoznamo dve generaciji, dve celini in dva povsem različna življenjska sloga. Dialog med materjo treh otrok, ki živi v ZDA, in njenim stricem, ki se je že zelo mlad odločil za življenje v samostanu, bo bralcu prinesel številna nova spoznanja o ljubezni in odnosih, skupnosti in osamljenosti, odgovornosti do sebe in sveta, razočaranjih in dvomih, uspehu in neuspehu, častihlepju in samopodobi, odgovarja pa tudi na vprašanje, kdo je Bog in ali je sploh pomembno, da obstaja.

Recenzija Bukla

Priljubljeni benediktinski menih Anselm Grün (v slovenščino je prevedenih več kot osemdeset njegovih knjig) je s svojimi številnimi nastopi, osebnimi pogovori in predavanji o bivanjski sreči, duhovnih poteh in bogatem krščanskem življenju navdušil milijone bralcev po vsem svetu. V pričujoči knjigi si izmenjuje pisma s svojo nečakinjo Andreo, materjo treh otrok, ki jo je ljubezen odnesla v Ameriko, kjer si je ustvarila dom. Andrea, sicer tudi soavtorica knjige o odnosu med materjo in hčerjo, Vidim se v tebi, svojega strica še vedno kliče po njegovem krstnem imenu, Willi, kar je okrajšava za Wilhelm, in ne po njegovem redovnem imenu, ki ga je prevzel, ko je devetnajstleten stopil v samostan. Sprašuje ga o tem, zakaj je postal redovnik, poizveduje o njegovih mladostnih odločitvah, idealih in sanjah, o njegovem vsakdanjiku, življenjskem slogu, prestajanju samote, pomenu uspeha, o častihlepju, nesebičnosti, ljubezni in hvaležnosti. Zanimajo jo tudi razna filozofska vprašanja in iskanje »ženskega« Boga, pa premagovanje krize in prenašanje kritik. Stric Willi (Anselm) ji odkritosrčno in umirjeno razlaga o svojem življenju, dvomih, preizkušnjah in hrepenenjih, citira znane mislece in pred nečakinjo (in bralcem) razgrinja svojo življenjsko zgodbo in svoje nazore. »Mislim, da se je na poti spoznanja samega sebe nekaj v meni že spremenilo. Postal sem ponižnejši. Ne upam si izrekati velikih besed, saj vem, da velikokrat presegajo svojo resničnost …« V sklepnih mislih ugotovita, da sta si kljub različnemu življenjskemu slogu v svojem bistvu precej podobna, oba želita razdajati ljubezen ter v vsakem trenutku odkrivati sebe – on kot menih in ona kot mama.

Renate Rugelj, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...