Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Proti večeru gre in dan se je že nagnil

Nicolas Diat, Robert Sarah
Proti večeru gre in dan se je že nagnil

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0598-6
Naslov izvirnika Le soir approche et déjà le jour se baisse
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Janez Ferkolj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
590 g
420 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
religija > krščanstvo
afriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjigama Bog ali nič in Moč tihote sledi že tretji globoki pogovor afriškega kardinala, prefekta Kongregacije za bogoslužje, in esejista Diata - tokrat o zablodah zahodnega sveta in težavnem položaju katoliške Cerkve v sedanjem času.
»Zakaj naj ponovno spregovorim? V prejšnji knjigi sem vas vabil k tihoti. Vendar ne morem več molčati. Ne smem več molčati. Kristjani so brez smeri. Vsak dan me kličejo na pomoč ljudje z vsega sveta, ker ne vedo več, kaj naj verujejo. V Rimu vsak dan sprejemam malodušne in ranjene duhovnike. Cerkev doživlja temno noč.«

Recenzija Bukla

V tretji izmed knjig iz trilogije, ki obravnava vprašanja današnjega časa, kardinal Robert Sarah, vpliven duhovni vodja, izčrpno in z zanosom odgovarja na vprašanja pisatelja in esejista Nicolasa Diata, enega največjih poznavalcev dogajanja v Katoliški cerkvi. Kardinal Sarah v odgovorih analizira splošno duhovno, moralno in politično krizo zahodnega sveta, ki ga vidi kot dekadentnega in notranje izpraz­njenega, duhovno in versko sesutega, potisnjenega na rob propada. Človek je ponižan, propadla je resnica, razpadle so nravi, širijo se politične zablode. V krizi sta tudi vera in Cerkev. Kardinal s svojo trilogijo želi opogumiti zveste duhovnike in kristjane, ki v času, ki ga primerja z rimskim cesarstvom tik pred razpadom, dvomijo in se opotekajo. Kot neomajni vernik, odločen mislec in premočrten govornik si želi z odgovori okrepiti Cerkev in njene štiri stebre: molitev, katoliški nauk, Petrovo ljubezen in medsebojno dobroto. Ob tem pogosto odzvanjajo misli kardinala Ratzingerja (kasnejšega papeža Benedikta XVI.). Zaključek je optimističen, saj kardinal kaže pot ponovnega upanja na življenje s krščanskimi krepostmi.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...