Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Svetnik za vsak dan

Zvezek 1: januar - junij; Zvezek 2: julij - december
Silvester Čuk
Svetnik za vsak dan
33,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-263-221-2
Leto izdaje izvirnika 1999
Urejanje Božo Rustja

Tehnične lastnosti
trda vezava
16,5 x 24 cm
1.700 g
844 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
religija > krščanstvo
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko je nekdo rekel Materi Tereziji iz Kalkute, da je ‘živa svetnica’ je odgovorila: »Če sem res to, kar pravite vi, sem samo to, kar bi po volji našega Gospoda morali biti vsi.«

Vsak od nas ima lastno pot, da to doseže. Pri tem potrebujemo vzornike in priprošnjike. Predstavljeni so v tej knjigi v prenovljeni in razširjeni izdaji.

V njej lahko poiščete: življenjepis svojega krstnega (nebeškega) zavetnika/zavetnice; kratko razlago njegovega/njenega imena; kako pogosto je to ime pri Slovencih danes; kateri svetniki/svetnice so zavetniki raznih poklicev in dejavnosti; kateri so priprošnjiki v raznih potrebah in stiskah; iskanje olajšuje več izčrpnih kazal.

Recenzija Bukla

Prenovljena in razširjena izdaja v dveh bogato ilustriranih knjigah prinaša točno to, kar pove njen naslov – vsak dan v koledarskem letu lahko preberemo zgodbo o življenju in delu najmanj enega svetnika, zavetnika ali priproš­njika. Osnova knjige je bila isto­imenska rubrika Radia Ognjišče, ki so jo začeli ustvarjati skoraj pred četrt stoletja. Legendarni slovenski rimskokatoliški duhovnik, prevajalec in urednik Silvester Čuk (1940) je več let vztrajno zbiral zgodbe, podatke, citate in dopolnjeval pripovedi, tako da je vsak portret dolg približno poldrugo stran, za posamezne dneve so na kratko predstavljeni še drugi svetniki pa tudi razlaga in pomen njihovega imena, godovanje, poimenovanje cerkva in drugo. Vsak svetnik/svetnica je predstavljen/a tudi s sliko. Na koncu obeh delov so zahtevna in natančna poimenska kazala in seznami. Na dan, ko pišem tale zapis, 5. septembra 2018, mineva natanko 21 let, odkar se je ustavilo srce matere Tereze, znane kot Terezija iz Kalkute, ki velja za zavetnico najbolj ubogih med ubogimi.

Renate Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...