Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kaj sploh hočem?

Pogum za odločanje
Anselm Grün
Kaj sploh hočem?
15,00 € 15,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-278-212-2
Naslov izvirnika Was will ich?
Podnaslov izvirnika Mut zur Entscheidung
Prevod Alenka Novak
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 12,5 cm
180 g
124 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Človek je bitje, ki se mora vedno znova odločati. Če v želji po pravilni odločitvi predolgo oklevamo, potem namesto nas odloči življenje. Preprosto napisana Grünova razmišljanja s predstavitvijo dilem in orodij, kako se lahko z njimi učinkovito in ustvarjalno spoprimemo, so dobrodošla pomoč pri odločitvah o izbiri prave šole, poklica, življenjske poti …

Številni ljudje imajo težave z odločanjem, pa naj gre za čisto vsakdanje ali za temeljne življenjske odločitve. Anselm Grün nas v svoji knjigi opogumlja, naj zaupamo svoji sposobnosti za pravo izbiro. Loteva se ovir, ki nam otežujejo odločanje in nas opozarja na vlogo, ki jo ima pri tem lahko čut za odgovornost. Jasno izpostavi, kako pomembna podlaga za prave odločitve so naše želje in potrebe. Hkrati nas vabi k obredom in h konkretnim vajam, ki nam utegnejo odločanje olajšati.

Recenzija Bukla

Benediktinskega patra Anselma Grüna, filozofa, teologa in ekonomista, slovenski bralci dobro poznamo, saj je veliko od njegovih več kot 300 knjig prevedenih tudi v slovenščino. Rdeča nit njegovih besedil so strpnost, ljubezen, razumevanje drugačnosti, osebnostni razvoj, poglabljanje odnosov z bližnjimi in mir s samim seboj. Uči nas živeti zavestno, živeti v trenutku in biti hkrati radoveden. Tudi v pričujoči izdaji se je podal na pot iskanja odgovorov na vprašanja modernega človeka in zapisal, da je »človek je bitje, ki se mora vedno znova odločati. Če v želji po pravilni odločitvi predolgo oklevamo, potem namesto nas odloči življenje.« Preprosta Grünova razmišljanja nam pridejo prav pri raznih odločitvah, od izbire šole, poklica, partnerja, življenjske poti … Ponuja pa tudi konkretne vaje in obrede, ki utegnejo marsikomu olajšati odločanje.

Renate Rugelj, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...