Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Marijina prikazovanja po svetu

Catherine M. Odell
Marijina prikazovanja po svetu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0593-1
Naslov izvirnika Those who saw her
Podnaslov izvirnika Apparitions of Mary
Leto izdaje izvirnika 1986
Prevod Drago Karl Ocvirk

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
520 g
286 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Poročila o Marijinih prikazovanjih povzroča vrsto odzivov med verniki sodobnega časa. Trditve o Marijinem vračanju na zemljo pri mnogih krepijo njihovo predanost Jezusu in poročila so zanje polna tolažbe. Po drugi strani pa nekateri mislijo, da so trditve o prikazovanjih – in pobožnosti, ki jih prikazovanja pogosto navdihnejo – v nasprotju z bogato in razumno predstavitvijo vere. Po njihovem je pretirana pozornost do Marijinih prikazovanj teološko nevarna. Preučevanje in vrednotenje pričevanj je vsekakor pastoralni izziv za Cerkev.
V tej knjigi so predstavljena Marijina prikazovanja, ki so jih priznale cerkvene oblasti in imajo globok vpliv na življenje krajevnih Cerkva.

Recenzija Bukla

Poročila o Marijinih prikazovanjih v različnih časovnih obdobjih povzročajo vrsto odzivov med verniki sodobnega časa. Prva poglavja pojasnjujejo, kdo je Marija, zakaj prihaja in kako se Cerkev odziva na njena prikazovanja, preostala pa orišejo te dogodke po vsem svetu od leta 1531 do danes. Predgovor in prva tri poglavja so napisana raziskovalno-strokovno in so zato zanimiva tudi za neverujoče. Marija je kot zgodovinska oseba že sama po sebi zelo zanimiva tako zaradi svojega rojstva kot smrti, še bolj pa kot mati Jezusa Kristusa Odrešenika. Zakaj se prikaže in spregovori verujočim, skromnim, preprostim ljudem, večinoma otrokom? Cerkev se trudi prepoznati resničnost in pomen teh videnj, s preučevanjem vsakega pojava se lahko ukvarja več desetletij ali celo stoletij, preden ga prizna in mu podeli naziv mesta, ki je vredno verovanja. Knjiga je obogatena s številnimi dokumentarnimi fotografijami.

Sonja Juvan, Bukla 157

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...