Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dolomiti po dolgem in počez

60 izbranih vzponov
Andrej Mašera
Dolomiti po dolgem in počez

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6870-39-9
Urejanje Vladimir Habjan, Irena Mušič Habjan

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,5 x 17 cm
960 g
336 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Andrej Mašera, avtor vodnika ter izkušen poznavalec in zaljubljenec v to čudovito gorsko pokrajino, vpisano na Unescov seznam naravne in kulturne dediščine je zapisal takole: »Ko sem davnega leta 1961 prvič vstopil v kraljestvo Dolomitov, si nisem mogel niti v sanjah predstavljati, da bom te prelepe gore tako močno vzljubil, da jih bom potem še ničkolikokrat obiskal in napisal o njih celo izbirni vodnik. Če bo ta knjiga koga pritegnila in mu vzbudila željo po obisku Bledih gora in si bo zaželel ponovnih srečanj z njihovimi strogimi strminami kot tudi z mehko toploto, ki jo izžarevajo, bo namen tega dela izpolnjen.«

Izbirni planinski vodnik Dolomiti po dolgem in počez pravzaprav predstavlja razširjeno in popravljeno vsebino predhodnika Dolomiti, sanjske gore. Avtor je v svoje novo delo vključil kar 60 ciljev oz. poti, razpršenih po celotnem območju Dolomitov, od Furlanskih Dolomitov na vzhodu do skupine Brente na zahodu in od Sekstenskih Dolomitov na severu do skupine Schiara nad mestom Belluno na jugu. Med njimi v vodniku prevladujejo ture po zelo zahtevnih poteh (feratah), čeprav lahko najdemo tudi nekaj lažjih, skoraj sprehajalnih tur. Za piko na i je avtor dodal še izbor najzahtevnejših, že kar alpinističnih vzponov.

Vodnik je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS.

Recenzija Bukla

Dolomiti, italijansko gorovje nekaj ur vožnje iz Slovenije, so zaradi svoje izjem­ne lepote vpisani v Unescov sez­nam svetovne dediščine, že dolgo pa pritegujejo tudi slovenske gornike in alpiniste. Ti lahko tamkaj najdejo vse od lahkih vzponov na prepadne vršace do najzahtevnejših tur, za katere sta potrebni kar se da dobri fizična in psihološka pripravljenost. Andrej Mašera, legenda slovenskega pisanja o gorah, je o tem veličastnem gorovju pred desetletjem že objavil odmevno in hitro razprodano knjigo Dolomiti, sanjske gore, ki sedaj, desetletje kasneje, izhaja v obširnejši, poprav­ljeni, dopolnjeni, z mnogimi detajli posodobljeni ter tam, kjer je treba, tudi redigirani izdaji. Kar šestdeset vzponov in tur nam predstavi v novi verziji tega vodnika, podrobno opisanih in natančno oprem­ljenih ter začinjenih z vabečimi fotografijami, ki obljubljajo nepozabno naravo. Knjiga, za katero je precej možnosti, da jo bo treba kmalu spet ponatisniti!

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...